Címlap Politika „Összef...

„Összefogásra és higgadtságra van szükség, nem a háborús indulatok felkorbácsolására” – üzenik Pécsett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsen is tüntetést szerveznek: a Városháza ukrán lobogót húzott fel - írtuk meg. Erre érkezett reakció a pécsi ellenzéktől.

„Drámai, háborús helyzet alakult ki szomszédunkban, Ukrajnában. A magyar kormány elítélte az orosz katonai fellépést, és Ukrajna felé vállalt szolidaritása, valamint humanitárius segítség biztosítása mellett arra törekszik, hogy megvédje a magyar határokat, a magyarok biztonságban legyenek és Magyarország ne sodródjon bele a nagyhatalmak háborújába, egy háborús konfliktusba” – kezdi közleményét a pécsi Fidesz.

„Ebben a helyzetben összefogásra, nyugalomra és higgadt döntésekre van szükség, és nem arra, amit a baloldal csinál, vagyis háborús uszításra. Rendkívül szomorúnak tartjuk, hogy a baloldal és vezérlő kapitányuk, Márki-Zay Péter, mindent elkövet szerencsétlen nyilatkozataival, hogy politikai hasznot húzzon az ukrajnai drámából.

Ha rajtuk múlna, már hadban állna Magyarország is, de szerencsére nem a baloldalon múlik mindez!”

– szögezték le.

„Arra szeretnénk kérni a pécsi városvezetést, a pécsi baloldali politikusokat és sorosista szervezetek vezetőit, hogy ne kövessék kapitányuk, Márky-Zay Péter felelőtlen példáját és ne próbálják meg felkorbácsolni a háborús indulatokat; politikai érdekből szervezett tüntetések és üzengetések helyett

most az egyszer, a szomszédunkban folyó háborús konfliktus súlyát felmérve, ezúttal álljanak Magyarország és a magyarok mellé. Mert nem tüntetésekre és indulatkeltésre van szükség ezekben a pillanatokban, hanem összefogásra, nyugalomra és higgadt döntésekre Magyarország és a magyarok védelmében

– írták.

Hozzátették: „Ez közös felelősségünk.”

Az ukrajnai helyzettel kapcsolatos percről percre hírfolyamunkat itt találja: