Címlap Politika Öt hónapja vá...

Öt hónapja várja Péterffy kávéját Hoppál

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sehol sem tartanak a tárgyalások Pécs és a Pénzügyminisztérium között a város adósság-rendezése ügyében – erről Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő beszélt szerdán. A fideszes politikus leginkább azt sérelmezte egyébként, hogy Péterffy Attila már öt hónapja megígérte neki, hogy meghívja kávézni, de azóta sem kereste.

Péterffy Attila nem járt a Pénzügyminisztériumban. A polgármester csak egy jelentéktelen levelet küldött a szaktárcához, de ez nem tartalmaz konkrétumokat a 8,5 milliárdos adósság törlesztésére. Erre válaszul részletes dokumentációt kértek az önkormányzattól és várják a javaslatokat, hogyan törlesztenék a tartozást

– mondta Hoppál Péter, aki szerint a korábbi városvezetés tudta, hogy egyösszegű visszafizetés lehetetlen, nem is erre készültek.

Hoppál szerint nem szerencsés, hogy három adósságrendezési verzióban gondolkodott a jelenlegi városvezetés, mert ez a „variálás” bizonytalanságot jelent.

Mi van akkor, ha az állam nem tart igényt az ingatlanokra?

– tette fel a kérdés. Szerinte akkor lehet újratervezni a város költségvetését.