Címlap Politika Péterffy pana...

Péterffy panaszaira is reagált Orbán Viktor

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Keresztes László Lóránt kérdezte a miniszterelnököt azzal kapcsolatban, amiről a pécsi polgármester a napokban panaszkodott. Orbán azt mondta, igyekezni fog. UPDATE: Az Operatív Törzs sejtelmesen reagált a pécsi problémára.

Mint azt a Pécs Aktuál megírta, először a közösségi oldalán “kiálltotta a pusztába bánatát”, majd az ATV-ben is megismételte Péterffy Attila, hogy nem kap elegendő információt arról, hogy hány koronavírus fertőzött van a városban. Ez az információhiány pedig „őrületes hibákat tud okozni” szerinte – magyarázta ezt a műsorban a polgármester.

Tegnap a Parlamentben rákérdezett erre Keresztes László Lóránt az LMP pécsi országyűlési képviselője, mégpedig a miniszterelnöknél. Orbán Viktor először nem értette a problémát, mert azt mondta, az Operatív Törzs a helyi védelmi bizottságoktól kap információkat, ennek pedig tagja Péterffy Attila is (vagyis a polgármesterek.)

Ezek után Keresztes arra figyelmeztette, hogy ez tévedés, a polgármestereket nem tájékoztatják erről; legalábbis ezt állította Péterffy Attila.

Erre válaszolta azt Orbán, hogy akkor elnézést kér, és igyekezni fog, hogy szélesebb tájékoztatást nyújtsanak a védelmi bizottságok, bár eddig ő úgy gondolta, hogy „a polgármesterek mindig többet tudnak, mint az állam képviselői” – szólt vissza egy félmosollyal.

UPDATE: Az Operatív Törzs is reagált Péterffy panaszaira

A Dunántúli Napló kérdezett rá az Operatív Törzsnél, hogy milyen adatokat kap meg a polgármester és mit hozhat nyilvánosságra. Rövid videóban mutatjuk a sejtelmes választ: