Címlap Politika Semjén Pécset...

Semjén Pécsett: „A prostituáltak sem mennek óvodába magyarázni, senki ne menjen oda szexuális szempontot magyarázni!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Senki ne menjen óvodába semmilyen szexuális szempontot magyarázni az óvodásoknak és az iskolásoknak, pláne transzvesztiták és hasonló társulatok” – mondta Semjén Zsolt Pécsett, aki szerint a felvilágosítás a szülőkre tartozik. Magyarország miniszterelnök-helyettese országjárás keretében érkezett kedden a baranyai megyeszékhelyre, előadása előtt rövid sajtótájékoztatót tartott Őri Lászlóval és Kővári Jánossal.

Őri: Emlékeztetni kell az embereket, hogy a bukott baloldal mit hozott Pécsnek

A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke részletezte, hogy a Gyurcsány vezette baloldal Pécsett 44 milliárd forintos adósságot hagyott maga után, amit a magyar kormánynak kellett átvállalnia. Őri László hangsúlyozta: a baranyai megyeszékhelyen is megszenvedték a szocialista kormány ideje alatt egekbe szökött rezsiárakat, és a pécsi nyugdíjasoktól is elvették a 13. havi nyugdíjat. Az elmúlt 10 évben azonban a kormányzat segítségével a családokat támogató intézmények sorra meg tudtak újulni. Őri szerint a pécsiek is érzik, hogy van tétje a 2022-es választásnak.

– Brüsszel azt akarja, hogy az iskolába és az óvodába az LMBTQ-propagandát beengedjük. Mi ezt nem fogjuk beengedni, hangsúlyozom a heteroszexuális propagandát sem fogjuk beengedni. Hogy durván fogalmazzak: az sem helyes, hogy a prostituáltak mennek óvodába magyarázni a prostitúció szépségéről – mondta Semjén Zsolt, aki szerint a szexuális felvilágosítás a gyerekek szüleire tartozik.

Ezután Semjén részletezte azt is, hogy a klímavédelmi intézkedések finanszírozásával és a migráció kezelésével sem ért egyet Magyarország.

– Mi semmilyen betelepítést nem fogadunk el, készek vagyunk segíteni, de az adott országban. Ha mindenki eljön ezekből az országokból, ki fogja újraépíteni ezeket az országokat? – mondta Semjén Zsolt. És a harmadik konfliktus az LMBTQ-ügy: hasonlóan a migrációhoz hasonlóan, ebben a kérdésben is népszavazást fogunk tartani – tette hozzá.

Kővári János emlékeztetett, hogy az ÖPE, a KDNP és a Fidesz közösen állt ki akkor, amikor az első Pride-ot szervezték Pécsett.

– Mi nem valaki ellen álltunk ki, hanem valaki mellett, a családok mellett álltunk ki. Világossá tettük, hogy Pécsett továbbra is családnak azt nevezzük, ahol az apa, az anya, a gyerekekkel együtt egy boldog közösségben tud élni, ebben a közösségben van lehetőség az egészséges fejlődésre. És ennek védelmét ellátjuk Pécsett is – mondta Kővári János, a KDNP-ÖPE frakcióvezetője.