Címlap Politika Újabb 400 lak...

Újabb 400 lakásos lakópark Pécsett? Ezzel büszkélkedhet a jelenlegi városvezetés, ami nem egy dicsőség – mondta Kővári

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kővári János pénteken tartott sajtótájékoztatót, amelyen Pécs múltjáról, jelenéről és jövőjéről volt szó. Kicsit bővebben: "Pécs útja is zöld", ehhez pedig csak a jelenlegi kormány tud támogatást biztosítani. 

Kővári: az elmúlt két év gyorsan áttekinthető

„Egyetlen egy projekt sem indult útjára az elmúlt két évben” – mondta Kővári János, aki hozzátette: csak azt tudja felmutatni a regnáló városvezetés, hogy engedélyt adtak egy 400 lakásos társasház építésére, ami viszont nem egy nagy dicsőség. Kővári szerint már így is túl van építve a város lakásokkal, amihez közszolgáltatást is kell biztosítani.

„Ezzel szemben 2009-2019 között 200 milliárd érkezett Pécsre”

Baranya megye fejlesztési biztosa hangsúlyozta: hamis módon a baloldali ellenzék azzal kampányolt, hogy nem történt semmi Pécsett 2009 és 2019 között. Közel 200 milliárd forintnyi fejlesztés zajlott a városban – mondta Kővári János a pénteki sajtótájékoztatóján. Az előző városvezetés idején 200 milliárd forint értékű fejlesztés zajlott Pécsett. Ezután Kővári felsorolta, hogy többek közt az iparra 32, az infrastruktúrára 36, a kultúrára 24 milliárd forintot költött a jobboldali városvezetés. – A listát még folytathatnánk a kerékpáros fejlesztésekkel, szociális területekkel és közösségfejlesztéssel is – mondta Kővári, majd hozzátette: nyilvánosságra is hozzák majd tételesen, hogy mit tett le az asztalra az előző városvezetés.

Mi lesz így Pécs jövője?

– tette fel a kérdést a politikus, aki szerint a természetorientált gazdaság- és városfejlesztés a jövő útja. Szerinte Pécsett már 10 éve megszabták ezt az irányt, hiszen akkor kezdődött az elektromos buszbeszerzés, a biciklihálózat kialakítása, épületenergetikai korszerűsítések, napelempark-építések. Ezek viszont most elakadtak.

A kormány már előkészítette „a zöldítést”,

ezért kell mandátumot adni a jelenlegi kormánynak a tavaszi választáson. Hiszen Pécs útja is zöld, mint ahogy az egész országé. Csak előre van, amihez arra van szükség, hogy

a pécsi polgárok ne a hangoskodókra, hanem az „építőkre” hallgassanak – buzdított szavazásra Kővári János.