Címlap Rövidhírek Horvátországb...

Horvátországba készülsz? Így juthatsz át gyorsabban a határon!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrség honlapján hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben horvátországi nyaralást tervez valaki, könnyebben és gyorsabban átkelhet a határon az EnterCroatia űrlap kitöltésével.

A dokumentum kitöltése nem kötelező, de ha az utazás megkezdése előtt – akár annak napján – helyesen kitölti valaki, akkor ezzel hozzájárul a várakozási idő csökkentéséhez, és jóval hamarabb elérheti úticélját.

Akik regisztrációval is felkészülnek utazásukra, hozzájárulnak az átlépés idejének csökkentéséhez.

Fontos azonban, hogy az egy autóban utazók mindegyike töltse ki az űrlapot, és a járművezető személyéhez regisztráljanak, mert csak ilyen módon lesz lehetőségük a gyorsított ellenőrzéshez.  Aki regisztrált, a határátkelés előtt készítse elő a szükséges útiokmányait is.

Az érvényes regisztráció visszaigazolásáról szóló dokumentumot ki kell nyomtatni és jól látható helyre rakni a szélvédő mögött, ezzel is segítve a rendőrök munkáját.

Ha a határforgalmi helyzet szükségessé teszi, a két ország rendőrei a határ két oldalán  olyan forgalomtechnikai módszereket léptetnek életbe, amelyek lehetővé teszik hogy a regisztráltak külön forgalmi sávokban vagy külön kijelölt kapukon léphessék át a határt.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy ne csak az utazás előtt tájékozódjunk az aktuális határátlépési helyzetről, hanem a határhoz közeledve a jelzőtáblákat is kövessük figyelemmel!

Kiemelt képünk illusztráció!