Címlap Sport 0:4 – K...

0:4 – Köszönjük!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4-0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában, így 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban, sikerével pedig a 3. csoport élére ugrott.

A nemzeti együttes legutóbb 1953-ban győzött Angliában, akkor az Évszázad mérkőzésén a Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapat diadalmaskodott 6-3-ra.

A wolverhamptoni találkozón Sallai Roland duplázott, a hajrában betalált még Nagy Zsolt és Gazdag Dániel is.

Mivel a csoport másik meccsén a németek 5-2-re verték az Európa-bajnok olaszokat, a magyar együttes az élre ugrott, és a csoportgyőzelemért játszhat szeptember 23-án, amikor a németek vendége lesz Lipcsében, majd három nappal később az olaszokat fogadja.

Sallai két gólt lőtt, ami önbizalmat adott a csapatnak

– Nagyon nagy dolog, nem találok szavakat, hogy mi, Angliában négy gólt lövünk – mondta Sallai Roland a mérkőzés után.

Sallai Roland (k) és az angol Jude Bellingham (j), valamint Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b) – MTI/Koszticsák Szilárd

Olyan focit láthattunk a magyar válogatottól, amire jó ideig emlékezni fogunk.

Fiola Attila (j) és az angol John Stones (k), valamint Reece James (b) – MTI/Koszticsák Szilárd

„Kettő gólnál azt éreztem, itt nincs megállás”

– nyilatkozta a harmadik gólt bevarró Nagy Zsolt, aki szerint, ha felveszik a címeres mezt, akkor nincs fáradtság, nincs fájdalom!

Legyünk büszkék!

– Fel sem fogjuk, mekkora dolgot vittünk véghez. Egyelőre csak örülünk – nyilatkozta Gazdag, aki a negyedik, megsemmisítő gólt rúgta az angoloknak.

MTI/Koszticsák Szilárd
Szalai Ádám – MTI/Koszticsák Szilárd
Nézzük ezeket az arcokat és legyünk büszkék! – Szalai Ádám (k) és a magyar játékosok gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia – Magyarország mérkõzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra gyõzött. MTI/Koszticsák Szilárd

Szalai Ádám nehezen találta a szavakat

– Szerintem folytassuk ezt az interjút holnap vagy holnapután, mert addigra összeszedek pár gondolatot – mondta Szalai Ádám csapatkapitány. Szerinte nemcsak az öltözői beszédeknek, hanem a szövetségi kapitánynak és a fiúk akaratának is köszönhető ez a történelmi mérkőzés, amit láthattunk a magyar válogatottól.

Köszönjük!