Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap 200 vegyesen, ma 100 pillangón bizonyult a világ legjobbjának a PSN Zrt./Sportiskola versenyzője, Konkoly Zsófia a Madeirán zajló paraúszó világbajnokságon. Egy másik pécsi tehetség, Hotz Csenge bronzérmes lett, Iván Bence pedig ötödik helyen végzett.

Nagyon úgy tűnik, hogy elképesztően jó formában utazott ki a világbajnokságra Konkoly Zsófi – ami természetesen nem túl jó hír az ellenfeleknek. Jancsik Árpád tanítványa ugyanis eddig tarol a Portugáliában, Madeirán zajló versenyen: hétfőn 200 vegyesen, ma pedig 100 pillangón verte a teljes mezőnyt. Hihetetlen hajrával teljesítette a második szakaszt, s végül ragyogó, 1:07.64-es idővel ért célba.

– Zsófi fő esélyesként érkezett a 100 pillangóra, és az előfutamban ezt nyomatékosította is, de számítottunk rá, hogy nagyon jönni fognak rá a döntőben – mesélte a Pécs Aktuálnak a szintén Portugáliában tartózkodó edzője, Jancsik Árpád. – Harmadikként fordult a második 50-re, de ott már megnyugodtam, mert messze a mezőny fölé emelkedik hajrában, ami a befektetett munkának köszönhető, márpedig ő az edzéseken mindig beleteszi a melót. Csak ismételni tudom magam: büszke vagyok rá, egy igazi klasszis!

Érdemes megjegyezni, mikor úszik legközelebb: 400 m gyors (csütörtök), 100 m hát (péntek), 50 m gyors (szombat).

A PSN Zrt./Sportiskola másik kiválósága, Iván Bence 200 vegyesen az 5. helyen végzett egyéni csúcs közeli idővel. Bencének ez az eddigi legjobb világbajnoki helyezése, úgyhogy mindenki nagyon elégedett ezzel az eredménnyel.

Iván Bence nagyon jól úszott 200 vegyesen

Óriási sikert ért el a Pécsi VM Úszószakosztály mindössze 13 éves sportolója, Hotz Csenge is, aki szintén dobogóra állhatott. Az S10-es kategóriában 400 gyorson a harmadik helyen ért célba!

Hotz Csenge csodálatos teljesítményt nyújtott