Címlap Sport A harmadik ne...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rangadót játszott a pécsi női kosárlabdacsapat, amely a tabella második helyén álló Győrt fogadta a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Kiss Virágék nagyot küzdöttek, de a rosszul sikerült harmadik negyed eldöntötte a meccset.

Nagyon kemény ellenfelet fogadott az NKA Universitas PEAC, a SERCO Uni Győr ugyanis remek szezont fut, a bajnokságban ott liheg a Sopron nyakában, s mindössze két vereséggel a második helyen áll. Persze a pécsi lányok sem panaszkodhatnak, hiszen ott vannak az élbolyban, a negyedik pozícióból várták ezt az összecsapást.

A rangadót a vendégek kezdték jobban, de néhány pontnál többel nem tudtak meglépni, szoros volt az állás. Sőt, a második negyedben Laczkó Sára duplájával már vezetett a PEAC (17-15), amely ebben az időszakban kifejezetten jól játszott, növelni is tudta a különbséget, ami tűzbe hozta a szurkolókat. Kiss Virág nagyon jól dolgozott a palánk alatt, Calhoun bedobálta a büntetőket, így aztán az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy pécsi előnnyel vonulhatnak pihenőre a csapatok, de a végszót Török kettese jelentette (37-38).

A harmadik negyed aztán maga volt a hidegzuhany! Kezdődött egy Mompremier duplával, s bár erre Simony Zsófia még válaszolt, a folytatásban nem nagyon jöttek a pécsi válaszok. A vendégek egyértelműen jobbak voltak ebben az időszakban, a 23. percre pedig már tízre nőtt a különbség (39-49), ami nem sok jót ígért. Sőt, nem sokkal később már tizenöttel vezettek a győriek – úgy tűnt, elúszik a hajó.

Az utolsó felvonásban ugyan mindent megpróbáltak Wentzel Nóriék, de egy idő után nyilvánvalóvá vált, hogy a Győr túl erős ahhoz, hogy ezt a meccset ilyen hátrányból meg lehessen fordítani. A vége 79-63-as vereség lett – jöhet a Szekszárd elleni újabb rangadó, amelyre március 5-én kerül sor a tolnai megyeszékhelyen.

NKA Universitas PEAC–SERCO UNI Győr 63-79 (13-15, 24-23, 11-22, 15-19)
Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 20. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 700 néző. Vezette: Földházi Tamás, Cziffra Csaba, dr. Mészáros Balázs. NKA Universitas PEAC: Laczkó 3, Wentzel 8/3, Calhoun 12, Gwathmey 13/3, Kiss V. 17. Csere: Rátkai, Katanic 2, Simon Zs. 8/6, Sanchez, Szücs R., Pap, Olawuyi. Vezetőedző: Jovan Gorec. SERCO UNI Győr: Ellenberg 14/3, Dubei 6, Dombai 8, Oroszova 2, Mompremier 8. Csere: Nagy D. 3, Bach 12/6, Williams 8, Török 16/12, Rozman, Weninger 2, Varga Z. Vezetőedző: Cziczás László.

Fotó: NKA Universitas PEAC