Címlap Sport A kemény véde...

A kemény védekezést hiányolta Csirke Ferenc – egy idő után megkapta

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első negyedben alaposan felbosszantotta vezetőedzőjét a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, a folytatásban azonban megemberelték magukat a házigazdák, Csirke Ferenc pedig megnyugodhatott. Az első hazai meccsét megnyerték Sarok Nikiék.

A 2013/2014-es szezonban még ez volt a döntő a magyar bajnokságban: PEAC-Pécs–PINKK-Pécsi 424. Az aranycsatát akkor a PINKK nyerte 3-2-re, a meccseken telt ház és őrült (jó) hangulat volt.

Manapság sok minden jóval szolidabb. Sokkal kevesebben vannak a lelátón, a hangulat is fényévnyire van az évekkel ezelőttitől – egyvalami viszont ugyanaz, a küzdelem a pályán. Az első negyedben gyakorlatilag csak egy csapat volt a parkettán: a PINKK. A vendégek kihasználták, hogy a házigazdák álmosan, puhán kezdtek, s alaposan megszórták magukat, tíz perc alatt 29 pontnál tartottak. A PEAC-Pécs vezetőedzője, Csirke Ferenc majd’ felrobbant a méregtől, „hol van a kemény védekezés, hol”, kérdezte lányaitól.

A folytatásban ezt is megkapta. Igazi női meccs volt: ugyanaz a PINKK, amely az első negyedben 29 pontot dobott, a másodikban csak 6-ot szerzett… A PEAC-Pécs magára talált, szigorúbban védekezett, nem hagyta ficánkolni ellenfelét, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a nagyszünet után átvegye a vezetést és végül kilenc ponttal megnyerje a meccset.

PEAC-Pécs–PINKK-Pécsi 424 69-60 (17-29, 17-6, 20-12, 15-13)

Női kosárlabda NB I. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. PEAC-Pécs: Sánta 5/3, Wentzel 14/6, Strautmane 13/9, Andusic 10, Kiss V. 10. Csere: Sarok 5/3, Kaposi 6, Szücs R. 6/3, Habling. Vezetőedző: Csirke Ferenc. PINKK-Pécsi 424: Vorpahl 15/6, Szücs L. 7/6, Vári 13/3, Kovács K. 2, Demeter 9. Csere: Zubac 2, Jahni 5/3, Tenyér 2, Zsilinszky 5/3. Vezetőedző: Vanja Miljkovic.

Kiemelt kép: Rébay Viktor