A BVSC játékosai kétszer is örülhettek Szentlőrincen, ez pedig azt jelentette, hogy ők feljutottak, a lőrinciek pedig kiestek (Fotó: Nemzeti Sport)
Címlap Sport A Kozármislen...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap estére eldőlt, hogy a három baranyai NB II-es labdarúgócsapat közül csak kettő maradt bent a második vonalban: az osztályozóra kényszerült HR-Rent Kozármisleny és Szentlőrinc közül előbbi sikerrel vette az akadályt, utóbbi azonban nagy meglepetésre elvérzett.

Az osztályozók visszavágóin papíron a Szentlőrincre várt könnyebb feladat, hiszen az idegenbeli 0-0 után hazai pályán vívhatta ki a bentmaradást. Nem sikerült, aminek nagyon tömören az az oka, hogy nem tett érte eleget. Már a BVSC otthonában lejátszott meccsen is keveset mutattak a lőrinciek, a ma délutáni bajnokin pedig a kezdeti rohamokat, és Grumics ziccerét követően olyan lagymatag tempót diktáltak, amit nem csak Urbán Flórián legénysége bírt simán, de egy megye I-es ellenfél sem roppant volna össze tőle. Márpedig elméletileg az lett volna a cél, hogy megroppantsák a vendégeket, ám fordítva sült el a dolog: a BVSC a 73. percben büntetőből vezetést szerzett. A Szentlőrinc innen még felállt, nem sokkal később ugyanis egalizált – az 1-1-es eredmény hosszabbítást ígért.

Nem lett belőle ráadás, mert a rendes játékidő vége előtt egy nagy hazai hibát kihasználva a fővárosiak ismét betaláltak, és ennek köszönhetően 2-1-re győztek. A szentlőrinci játékosok a földre rogytak, voltak olyan szurkolók, akik a lelátón sírtak, ez a vereség ugyanis azt jelentette, hogy a szimpatikus baranyai csapat elbúcsúzott a másodosztálytól. Nagy meglepetés ez!

A HR-Rent Kozármislenynek sokkal nehezebb dolga volt, hiszen az első meccsen hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett. Sokan mondták ekkor, hogy még egyszer nem játszhat olyan pocsékul – így is történt. Márton Gábor együttese szemernyi kétséget nem hagyott az Iváncsa vendégeként afelől, hogy ki a jobb: nagyon magabiztos, háromgólos győzelmet aratott. Az első félidőben Daru Bence révén kerültek előnybe a mislenyiek, a csatár aztán a szünet után újabb gólt rúgott, majd az utolsó pillanatokban Bor találata zárta le végképp a meccset.

A Kozármisleny hatalmas bravúrt vitt végbe, elég ha csak arra gondolunk, hogy nyolc fordulóval a vége előtt még az utolsó helyen szerénykedett. Márton Gábor és stábjának érkezése azonban megmozgatta az állóvizet: a váltás olyannyira jól sikerült, hogy majdnem osztályozó nélkül is sikerült a bentmaradás. Mondjuk ennek így is lehet örülni!

Eredmények: Szentlőrinc–BVSC-Zugló 1-2 (gólszerzők: Novák Zs. 82. perc, ill. Szilágyi 73. perc – 11-esből, Horváth R. 88. perc), a párharc győztese a BVSC; Iváncsa–HR-Rent Kozármisleny 0-3 (gólszerzők: Daru 35. és 61. perc, Bor 90. perc), a párharc győztese 3-1-es összesítéssel a HR-Rent Kozármisleny.