Címlap Sport A PEAC-os lán...

A PEAC-os lányok ugyanazt csinálják, mint a Győr, csak kicsiben: tizenötből tizenöt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meredek az összehasonlítás, de tény, hogy a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának pont olyan a mérlege a bajnokságban, mint a PEAC együttesének: egyik sem veszített pontot tizenöt mérkőzés alatt. Papp Lászlóval hibátlan mérleggel lehetnek bajnokok az egyetemisták.

Annak idején imádták a játékát Komlón, a tenyerükön hordozták a szurkolók. „Papec, a király!”, szólt a lelátóról – és bizony néha még most is elhangzik a rigmus.

– Hát igen, az ott eltöltött közel huszonöt év nem hazudik: előbb játszottam a Bányászban, majd edzőként dolgoztam ott – mesélte Papp László. – Naná, hogy jóleső érzés, ha így szólítják az embert! Előfordul ez még manapság is. Múlt héten például megállított az utcán egy illető, s elkezdte magyarázni, hogy jó az, amit csinálunk, de ezt meg azt azért meg kellene változtatni. Nem szóltam neki, hogy már évek óta nem vagyok ott… Azonosítanak a komlói kézivel, és erre azért büszke vagyok!

Ha pedig így folytatja a munkát Pécsett a PEAC női csapatánál, akkor nemsokára itt is király lesz Papec. A lányok jelenleg az NB II. Dél-nyugati csoportjában szerepelnek, s nagyon jó esélyük van a bajnoki címre és a feljutásra. Nem is akárhogyan léphetnek a másodosztályba: tizenöt mérkőzés után még nem veszítettek pontot, vagyis van rá sansz, hogy hibátlan mérleggel végezzenek az első helyen. Nem lenne piskóta! Halkan tesszük hozzá, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vezeti ugyanilyen teljesítménnyel az NB I-et.

Papp László edzőként is megállja a helyét

– Láttam én is, hogy ugyanúgy állunk, de azért ezt az összehasonlítást nem engedném meg magamnak! A célunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot, s lehetőség szerint győzzünk az összes meccsünkön. Van azért buktató, ezzel is tisztában kell lenni: a Dunaújváros csak ellenünk veszített pontokat, s mi még megyünk hozzájuk… Úgyhogy csak ne igyunk előre a medve bőrére!

A 2000-es években még az élvonalban szoríthattunk a pécsi női csapatnak – nagyon jó időszak volt ez, jött a Győr, a Fradi. Itt lenne az ideje, hogy legalább másodosztályú együttese legyen a városnak!

– Ezekkel a tradíciókkal abszolút megérdemelné Pécs, hogy női vonalon legyen egy legalább NB I. B-s csapata. Az biztos, hogy a lányok mindent meg fognak tenni ezért: nagyon lelkesek, s bár tanulás, illetve munka mellett kézilabdáznak, vevők a melóra, ebben az osztályban hetente ötször edzenek, ami azért nem megszokott.

Hát akkor: hajrá, PEAC-os lányok!