Címlap Sport A pécsi fiúk ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon közel állt hozzá az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat, az NKA Universitas Pécs, hogy újabb győzelmet arasson, de az utolsó dobás sajnos célt tévesztett Kecskeméten. A lányoknak nem kellett izgulniuk Szigetszentmiklóson.

Összességében a hatodik, idegenben pedig a második győzelmükre hajtottak a pécsi fiúk az NB I. A csoport 11. fordulójában. Azzal mindenki tisztában volt, hogy pokoli nehéz dolguk lesz, mert bár a házigazda Kecskemét az utolsó helyen állt, pont ezért számukra élet-halál kérdése volt ez a meccs. Nem mellesleg a héten kissé furcsán edzőt is váltottak: Forray Gábor elment pihenni, a nem kis tapasztalattal felvértezett Sztojan Ivkovics pedig leült a kispadra.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz sansz a győzelemre pécsi részről. A kemény védekezést hozó mérkőzésen a házigazdák a nagyszünetben 35-28-ra vezettek (tehát nagyon kevés volt a pont), sőt, a harmadik negyed közepén már 17 is volt közte (49-32). Azonban innen is volt visszaút! Az NKA Universitas Pécs szívós munkával visszakapaszkodott, és másfél perccel a vége előtt már csak mínusz egyre áll (69-68), vagyis volt esélye a győzelemre. Az utolsó támadást a vendégek vezethették 71-70-es állásnál, ám Manjgafic triplát akart dobni, ami kimaradt, majd Kovács Péter duplája sem landolt a gyűrűben, így elmaradt a siker.

Goran Tadic: – Gratulálok a Kecskemétnek! Mindkét csapatnak fontos volt ez a meccs, amely kemény ütközetet hozott. Nagyon szorosan, agresszívan védekeztek a hazaiak, az egyetlen esélyünk a hárompontosok lettek volna, amiben ma nagyon rosszul teljesítettünk. Harcoltunk a végéig, és harcolni is fogunk a következő meccseinken is.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–NKA Universitas Pécs 71-70 (20-16, 15-12, 18-15, 18-27)

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 11. forduló. Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Játékvezetők: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Jankovics Viktor Zsolt. Kecskemét: Sinik 8/3, Bogues Jr. 8, Ivkovic 4/3, Kucsera 7/3, Karahodzsics 7. Csere: Wittmann 17/6, Dramicsanin 16, Lawrence 3, Tóth Barna 1. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 2, Luzajic 17/9, Scherer 4/3, Durmo 14, Meleg. Csere: Manjgafic 14/6, Nikolic 12/3, Kovács P. 6, Hockerup-Fischer 1, Lados, Herger, Benke. Vezetőedző: Goran Tadic.

A női NB I. A csoportban az NKA Universitas Pécsre olyan feladat várt, amit meg kellett oldania: a tabella hátsó régiójához tartozó Szigetszentmiklóshoz utazott. A vendégek semmit sem bíztak a véletlenre, az első két negyedet egyaránt 10-10 ponttal nyerték, így a nagyszünetben már jelentős különbséggel vezettek (29-49). A folytatásban már szorosabb volt a meccs, de ez nem osztott, nem szorzott, magabiztos pécsi siker született.

Jovan Gorec: – Azért nem voltam mindig elégedett, mert új dolgokat gyakoroltunk, és ez nem mindig működött. A lányok jól küzdöttek. Hamarosan az Európa Kupában kell játszanunk, ezért az volt a fő fókuszban, hogy gyakoroljunk, és hogy ne legyen sérülés.

BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós–NKA Universitas Pécs 56-78 (19-29, 10-20, 12-16, 15-13)

Női kosárlabda NB I. A csoport, 8. forduló. Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok. Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Györfy Rúben, Gruber Nikolett Lilla. Szigetszentmiklós: Koch 2, Mullings 8, Zsámár, Marotta 10, Baltkojiene 19/3. Csere: Aldazabal 4, Takács 10/6, Gróf, Bajzáth 3/3. Vezetőedző: Riskó Dávid. NKA Universitas Pécs: Tadic 9/3, Weninger 12/6, Olawuyi 10/6, Williams 8, Mérész 10. Csere: Laczkó 5, Smailbegovic 11/9, Simon Zs., Wallace 2, Kiss A. 11/3. Vezetőedző: Jovan Gorec.