Címlap Sport A pécsi lányo...

A pécsi lányoknak megint a helyén volt a szívük! Egy pont hiányzott a csodához.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hajszál híján megnyerte az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata a török Nesibe Aydin elleni Európa Kupa-párharcot: a hazai három pontos vereség (71-68) után ma délután idegenben, Ankarában ugyanennyivel nyertek a lányok a rendes játékidőben (68-65), a hosszabbítás azonban a házigazdáké volt.

Kevesen hittek abban, hogy van rá sansz, de a lényeg az, hogy a pécsi lányok így voltak vele. A visszavágó előtt például az NKA Universitas PEAC fiatal játékosa, Ilina Selcova mosolyogva, a vállát vonogatva magyarázta, hogy csak egy hárompontos meccsről van szó, ha többel győznek, ők jutnak tovább.

Ez így tényleg tök egyszerűnek tűnik.

És neki volt igaza! Mert hiába hiányzott a Csirke Ferenc által irányított együttesből sérülés miatt két meghatározó játékos, Sarok Nikolett és Chelsea Nelson, a pécsi lányok a mérkőzés nagy részében továbbjutásra álltak! Négy perccel a rendes játékidő vége előtt például 56-66-ot mutatott az eredményjelző, vagyis ekkor simán ott voltak Kiss Virágék a következő körben. A hátralévő kis idő azonban épp elég volt arra, hogy a Nesibe lefaragjon hét pontot, s miután Dudásová triplája nem ment be az utolsó másodpercben, a 65-68-as végeredmény még nem volt végeredmény – jöhetett a hosszabbítás. Az ötperces ráadás pedig már egyértelműen a törökök szájíze szerint alakult, akik ledolgozták hátrányukat, átvették a vezetést, és végül 74-71-es győzelmükkel kicsikarták maguknak a továbbjutást.

– Büszke vagyok a lányokra! Óriásit harcoltak, jól védekeztünk, viszont a fáradtság miatt az utolsó öt percben kicsit szétesett a támadójátékunk. Így is volt esély a továbbjutásra, ami azt mutatja, hogy a szívünk a helyén volt. Köszönjük az otthoniak szurkolását, innentől a magyar bajnokságra kell koncentrálni! – értékelt a Pécs Aktuálnak Csirke Ferenc, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője.

A párharcot a Nesibe Aydin nyerte 145-139-es összesítéssel.

Nesibe Aydin–NKA Universitas PEAC hosszabbítás után 74-71 (22-22, 14-19, 18-18, 11-9, 9-3)

Női kosárlabda Európa Kupa, legjobb 16 közé jutásért, visszavágó, Ankara. Nesibe Aydin: Thomas 17, Nacickaite 16/6, Yildizhan 6/6, Eldas 8/3, Coates 21. Csere: Uygül, Duman, Coklar 6. Vezetőedző: Erman Okerman. NKA Universitas PEAC: Dudásová 11/6, Szücs R. 15/9, Wentzel 6/6, Marshall 11/3, Kiss V. 23/3. Csere: Selcova 3/3, Brajkovic 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: FIBA