Címlap Sport A PMFC-nek el...

A PMFC-nek el kell vennie a Békéscsaba veretlenségét!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tabella alapján a PMFC és a Szentlőrinc számára is nagyon kemény mérkőzés következik vasárnap az NB II ötödik fordulójában.

Jól indult a szezon a PMFC labdarúgócsapata számára az NB II-ben, hiszen négy fordulót követően már van hét pontja, s ennek köszönhetően a tabella nyolcadik helyén áll. A piros-feketék most olyan ellenfelet fogadnak, amely előttük áll: a Békéscsaba nyolc pontot szerzett eddig, még veretlen, de reméljük, csak vasárnap estig lesz ez így.

– Egy masszív, szervezett, jó csapat ellen lépünk majd pályára, nem véletlen, hogy a Békéscsaba ott van a tabellán, ahol – mondta a Pécs Aktuálnak Vas László, a PMFC vezetőedzője. – A héten úgy készültünk, hogy ezúttal is minél inkább ki tudjuk szolgálni a várhatóan megint szép számmal kilátogató szurkolóinkat, igyekszünk majd a tőlünk telhető legtöbbet megtenni ezen a meccsen. Annak nagyon örülök, hogy rendre sokan vannak a lelátón, hiszen a székfoglalómban jeleztem is, az egyik legfontosabb dolognak azt tartom, hogy a drukkereket visszacsalogassuk a lelátóra. Most az a célunk, hogy ezt a számot tartani, vagy még növelni tudjuk!

Dobogós csapatnál vendégeskedik a Szentlőrinc, amely a kilenc ponttal harmadik helyezett Ajkához látogat. A leendő vendéglátók legutóbb 5-0-ra nyertek Csákváron, tehát bombaformában vannak.

– Számomra nem meglepő, hogy az Ajkának már kilenc pontja van, ugyanis amikor a felkészülés során egymás ellen játszottunk, látszott, hogy egy masszív csapat, amelynek minőségi támadójátékosai vannak, a védelemben pedig NB I-et megjárt futballisták szerepelnek – fogalmazott Marián Sluka, a Szentlőrinc vezetőedzője. – Csákváron öt góllal nyertek, de nem ebből az eredményből indulunk ki, ismét a saját teljesítményünkre koncentrálunk. Egész héten azon dolgoztunk, hogy a hibáinkat kijavítsuk. Ha az összes játékosunk rátesz még egy lapáttal, még jobban koncentrál, akkor lehet esélyünk pontokat szerezni.

Az 5. forduló programja (augusztus 23., vasárnap): PMFC–Békéscsaba (19.00), Ajka–Szentlőrinc (19.00), Vasas–Haladás, Soroksár–Kazincbarcika, Dorog–ETO FC Győr, DEAC–Nyíregyháza, Kaposvár–Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budaörs, Gyirmót FC Győr–DVSC, Szolnok–Siófok.

Az egyetlen baranyai NB III-as labdarúgócsapat, a HR-Rent Kozármisleny hazai pályán játszik vasárnap (17.30). Jelena Richárd együttese számára a legutóbbi fordulóban megtört a jég, megszerezte első győzelmét – a Dabas ellen jó lenne ismét három pontot szerezni. Nem lesz egyszerű, a leendő vendégek ugyanis még veretlenek, kétszer nyertek és kétszer döntetleneztek, s nyolc ponttal a negyedik helyen állnak.