Címlap Sport A PMFC német,...

A PMFC német, a Szentlőrinc horvát csapattal találkozott

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január eleje óta készül a hónap végén folytatódó bajnoki szezonra a PMFC és a Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata. Mindkét együttes játssza a felkészülési meccseket, és a keretekben is történtek már változások.

A PMFC már napok óta Törökországban, Antalyában edzőtáborozik. A körülmények kiválóak, az időjárás kellemes, ideális feltételek mellett készülhetnek tehát a tabella tizedik helyén telelő piros-feketék.

Vas László együttese immár két felkészülési mérkőzést is lejátszott Antalyában. Az elsőn az azeri élvonalban vitézkedő Zira ellen lépett pályára, s egy gólzáporos meccsen 5-3-as győzelmet aratott. Ma délután egy német csapattal találkozott a PMFC, a Berliner AK jelenleg a negyedosztály (Regionalliga) északkeleti csoportjában a harmadik helyen áll. A berlinieknek volt sokkal jobb napjuk, a találkozót ugyanis 3-0-s győzelemmel zárták.

A pécsiek keretében biztosan lesznek változások a téli szünetben. Az már eldőlt, hogy Tölgyesi Viktor távozik: a 29 éves középpályás közel másfél év után búcsúzott a PMFC-től.

A másik baranyai NB II-es csapat, a Szentlőrinc már a harmadik felkészülési meccsén is túl van. Az elsőn az élvonalban szereplő Mezőkövesd ellen 4-0-ra kikapott Marián Sluka együttese, ezt követően Nagykanizsán győzött 4-0-ra. Most szombaton a horvát másodosztályú Bijelo Brdót fogadták a lőrinciek, és egy jó iramú, kemény mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedtek.

A Szentlőrinc kerete már több helyen is változott az őszihez képest. Hárman is távoztak, Kovács Máté visszament az MTK-hoz, Hajnal Gergely pedig a Siófokhoz, és elköszönt Petró Balázs is. Jött viszont Nagy Barnabás, aki fontos láncszem lehet tavasszal: a 21 éves balhátvéd a 2020/2021-es szezonban már erősítette a lőrincieket, az ősszel pedig az NB I-es MTK-ban futballozott.

Az NB III. Közép-csoportját veretlenül, hétpontos előnnyel vezető HR-Rent Kozármisleny is lejátszotta már az első felkészülési mérkőzését. Aczél Zoltán együttese a Mohács vendége volt, s 1-1-es döntetlennel indította a 2022-es esztendőt.