Címlap Sport Az MVM Dome f...

Az MVM Dome felrobbant! Micsoda csattanóval győzött a magyar férfikézilabda-válogatott!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hollandok elleni, felettébb kellemetlen vereség után átlépett saját árnyékán, és „megérkezett” az Európa-bajnokságra a magyar férfikézilabda-válogatott, amely 31-30-ra legyőzte Portugáliát. De hogyan?!

Több mint húszezer szurkoló az MVM Dome arénában, fergetes hangulat. Lehet ilyen körülmények között nem nyerni?!

Persze, lehet – megmutattuk a hollandok ellen. De kétszer már csak nem lépünk ugyanabba a folyóba, ebben bízott mindenki az Európa-bajnokság második meccse előtt. A magyar válogatott ráadásul olyan ellenféllel nézett szembe, amelyet azért itthon, a magyar szurkolók előtt le kell győzni: Portugália nem a világ élvonala.

Ennek ellenére pokoli nagy meccs kerekedett! Lékaiékban ugyanis végig bennük volt az első mérkőzés kudarca, a tudat, hogy ezt most mindenképpen meg kell nyerni. Épp ezért nem tudtak elég felszabadultan kézilabdázni, a görcsösség miatt pedig képtelenek voltak tudásuk legjavát nyújtani. A második félidőben így is többször úgy tűnt, hogy megvan a győzelem, de a portugálok mindig visszakapaszkodtak.

Így jutottunk el az utolsó perchez. Lékai büntetőből vezetést szerzett, de az emberhátrányban lévő Portugália 12 másodperccel a vége előtt egyenlített (30-30). Nem hittünk a szemünknek. Gulyás István szövetségi kapitány időt kért, Lékai bemondta a tuti figurát, a csapat visszament a pályára, a lelátón pedig mindenki fohászkodott. Aztán elindultak az utolsó másodpercek, Lékai kamuból felment a levegőbe, majd lepasszolta a labdát az érkező Máthé Dominiknek, aki a jobb alsóba vágta!

Az MVM Dome pedig felrobbant!

„Ilyen szurkolás csak itt, Magyarországon van, tényleg nekünk vannak a legjobb szurkolóink! Boldog vagyok, hogy magyar lehetek!” – nyilatkozta a mérkőzés után a meccs legjobbjának választott Máthé Dominik.

Magyarország–Portugália 31-30 (14-15)

Férfikézilabda-Európa-bajnokság, B-csoport. Budapest, MVM Dome, 20022 néző. MAGYARORSZÁG: Mikler – P. Rodriguez 2, MÁTHÉ 8/4, LÉKAI 6/1, TOPIC 3, SZITA 4, Bóka 3. Csere: SZÉKELY (kapus), Sipos, Rosta 1, Bodó 1, Ancsin 2, Hanusz 1, Ligetvári. Szövetségi kapitány: Gulyás István.

A magyar válogatott kedden (18.00) Izland ellen zárja a csoportkört.