Címlap Sport „A problémát ...

„A problémát megoldani kell, nem jajgatni miatta!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Félúton van a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata: egy hónapja kezdte a felkészülést Kilvinger Bálint együttese, s még egy hónap van az NB I-es bajnoki rajtig.

Két felkészülési mérkőzésen már túlvannak a kék-fehérek, az elsőn, a Balatonfüred vendégeként 30-20-as vereséget szenvedtek, a másodikon viszont 30-21-re győztek az NB I-es újonc Veszprémi KKFT ellen hazai pályán. Az összeszokott edzőpáros, Kilvinger Bálint és Péter Szabó Dávid által irányított Sport36-Komló július elején vágott bele a munkába, vagyis több mint egy hónapja dolgozik, s még pont ugyanennyi ideje van a bajnoki rajtig: szeptember 5-én az Egert fogadja.

  • Látszik a fiúkon, hogy kezdenek fáradni, amin nem csodálkozunk, hiszen végig jól és keményen dolgoztak – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Kilvinger Bálint vezetőedző. – Egy rossz szavam nem lehet, amit elvártam, teljesítették.

A keretben voltak fontos, a jövőt meghatározó változások – hiába, az idő kerekét nem lehet megállítani. A 40 éves Katzirz Dávid befejezte a játékot, de maradt Komlón, klubigazgatóként segíti a munkát, a 38 éves Igor Markovics pedig visszatért hazájába, Montenegróba. Két kulcsember tehát kiesett, de Kilvinger Bálint emiatt nem esett kétségbe.

  • Valóban kulcsjátékosok távoztak, de én ilyesmi miatt sosem sopánkodom. Ilyen típus vagyok: a problémát megoldani kell, nem pedig jajgatni miatta. Kialakítottunk egy keretet, azokkal a játékosokkal kell eredményt produkálnunk, akik itt vannak. Balázs Sanyi helyettesítheti majd Katzirzot, ő irányíthatja a védelmet középen, a bal szélen, Markovics helyén pedig bizonyíthatnak a fiatalok, Hoffmann és Csomor – mondta Kilvinger, majd hozzátette, ha az előttük álló szezonban is a nyolcadik hely környékén végeznek, akkor maximálisan elégedettek lehetnek.

A kék-fehérek ma délután (17.30) a Ferencváros vendégei lesznek felkészülési mérkőzésen.