Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Gondolatolvasó is lett a városházi propilap főszerkesztője

/
Kezdés
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Cikkben magyarázza el Nimmerfroh Ferenc, hogy "nyilvánvalóan" mire gondolhatott egy DK-s képviselő. Ha az már volt olyan balga, és nem árulta el.

Nem tudni, hogy a szervilizmus, a túlzott megfelelési kényszer, a düh, vagy csak a vágy hajtotta a pécsi önkormányzat újságjának főszerkesztőjét akkor, amikor elkezdett ma gondolatot olvasni, de a szakmaiság biztosan nem! Ahhoz ugyanis túl sokat hibázott, talán nem is véletlenül.

Volt egy hír ma, amit minden pécsi lap megkapott. A Pécs Aktuál kétszer is, kis idő különbséggel. Vélhetően azért, de ezt csak tippeljük, mert elsőre nem sikerült a csoportos email-küldés annak, aki az infót küldte. A hír arról szólt, hogy ismeretlenek teleplakátolták a fél várost.

Ezt a hírt a városháza propgandalapja már úgy tálalta, és erőteljesen azt sugallta, hogy valami sundámbundám van az ügy mögött, merthogy arról a Pécs Aktuál számolt be elsőként. A technika ismert: ne a hírrel foglalkozz, hanem azzal, aki hozta, írta, mondta. Klasszikus lejárató-technika, amit már a városvezetés is bedobott – Ferenc hathatós közreműködésével.

Hirdetés

Itt azonba nem állt meg Nimmerfroh kolléga, aki az alaphírt még tovább csavarva Auth István DK-s képviselőből szinte egy hőst próbált faragni, aki “visszakézből reagált” – szerinte.

Auth ugyanis ma reggel kitett egy posztot mindenféle kommentár nélkül a közösségi oldalára. Ezt:

A képviselő semmiféle kommentárt nem írt a poszthoz, pótolta viszont ezt helyette Nimmerfroh főszerkesztő. Ő ugyanis tudni vélte, hogy n.y.i.l.v.á.n mire gondolhatott a képviselő.

Ragadós lehet ez a gondolatolvasás, vagy ez inkább már “gondolat-átsugárzás”, mert a vállaltan baloldali (MSZP-közeli) PécsiSTOP-on szinte betűre pontosan ugyanaz jelent meg, mint az önkormányzat propilapjában. Eszerint Auth István nyilvánvalóan “a fideszes pécsi városvezetés által 2017-re összehozott, a gazdálkodás állami felügyeletét eredményező gigahiányra, az Orbán Viktor vejének egykori cége, az Elios által elvégzett “közvilágítás-korszerűsítésre”, a 600 milliós kárt okozó Volvo-ügyre, és az egészségügy általános helyzetére” gondolt.

(Nyitóképünkön Nimmerfroh Ferenc / Forrás: Szabad Pécs Facebook)

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

„A problémát megoldani kell, nem jajgatni miatta!”

Következő sztori

Mi volt ez Pécs felett? Meteorit? Repülőgép? Ufó? Rakéta?

Legutóbbiak innen: Arc

bool(false)