Címlap Sport A PVSK-Veolia...

A PVSK-Veolia legyőzte a koronavírust és a Kaposvárt is

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétszázharminc nappal az utolsó tétmeccse után végre ismét bajnokit játszott a PVSK-Veolia NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapata: a pécsi fiúk győzelemmel tértek vissza a pályára!

Nagyon hosszú kényszerszünetre ítélte a PVSK-Veoliát a koronavírus-járvány: Dragan Alekszics együttesének félbe kellett szakítania a felkészülést, edzések helyett karanténban voltak a fiúk, akik a bajnokságot is halasztással nyitották. A héten azonban már pályára kellett lépniük, előtte azonban jöhetett az ilyenkor már olyannyira megszokott PCR-teszt – annál jobb hírt nem is kaphatott volna a társaság, minthogy mindenki negatív!

Ennek köszönhetően pedig teljes kerettel vághattak neki a pécsi fiúk a Kaposvári KK elleni hazai meccsnek, amely nem úgy indult, ahogy megálmodták. A vendégek a második negyedben 37-23-ra vezettek, ám a nagyszünetre már faragott hátrányából a PVSK-Veolia. A harmadik tíz perc pedig maga volt a valóra vált álom: ezt a játékrészt 21-6-ra hozták a házigazdák, akik ezzel el is döntötték a meccset.

PVSK-Veolia–Kaposvári KK 80-75 (15-22, 20-19, 21-6, 24-28)

Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 8. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1500 néző. PVSK-Veolia: Ruják 7/3, Lewis 16/6, Demeter 5/3, Meleg 9/3, Brkic 16. Csere: Funderburk 11, Budimir 6/6, Dragasevic 5/3, Krivacevic 5/3, Hőgye. Vezetőedző: Dragan Alekszics. Kaposvári KK: Curry 14/6, Rivers 11/5, Krnjajski 1, Hendlein 6, Jukic 16. Csere: Milisavljevic 19/9, Révész 8, Hock. Vezetőedző: Fekete Ádám.