Címlap Sport A Rátgéber Ak...

A Rátgéber Akadémia szupertehetsége bemutatkozott az Euroligában!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár alig telt el valamivel több, mint egy év azóta, hogy elbúcsúzott a Rátgéber Kosárlabda Akadémiától és a Barcelonához igazolt, James Ugochukwu Nnaji újabb szintet lépett: pénteken bemutatkozott az Euroligában! A katalán sztárcsapat hazai pályán 96-73-ra győzött, a mindössze 17 éves szupertehetség pedig három percet tölthetett a pályán.

Amikor ráakadt, Rátgéber László pontosan tudta, hogy csiszolatlan gyémántra lelt. James Ugochukwu Nnaji 14 évesen került a pécsi akadémiára: magas volt, iszonyú jó fizikummal megáldva (áldhatja a genetikát!), de a képzettséget tekintve jócskán volt lemaradása a korosztályához képest.

Mindössze két év kellett ahhoz, hogy az akadémián elvégzett kőkemény munkával, a rengeteg edzéssel olyan játékost faragjanak belőle, akire felfigyelt Európa egyik topklubja, a Barcelona! Szenzációs hír volt, hogy egy magyar utánpótlásnevelő műhelyből a Barcába szerződött, most pedig újabb fantasztikus teljesítménnyel öregbítette a Rátgéber Kosárlabda Akadémia hírnevét: pénteken este bemutatkozott a legrangosabb európai sorozatban, az Euroligában! Mindössze 17 évesen és 104 naposan pályára léphetett a legszűkebb elitben, 3:08 percet kapott a Zalgiris Kaunas ellen 96-73-ra megnyert bajnokin.

– Ez egy nagyon izgalmas pillanat volt számomra, amire már nagyon vártam! – fogalmazott az akadémiának írt üzenetében James. – Ugyanakkor a sok hazai szurkolót látva, hallva, bizony megilletődtem egy picit, de nagyon boldog is voltam egyben, és élvezni akartam a pillanatot!

A mérkőzés statisztikájában azért ilyen szűk idő alatt is hagyott nyomot James, s bár az izgatottság látszott a dobásain (kihagyott egy duplát és két büntetőt is), a lepattanók terén nem ismert pardont, érvényesítette fizikai erejét: három labdát kaparintott meg!

Csodálatos, ami a Rátgéber Akadémia korábbi növendékével történik, pontosan olyan utat jár be, amilyenről minden gyerek álmodik, aki kosarazni kezd! Nem kellett más hozzá, mint tehetség, alázat, szorgalom, no meg megfelelő feltételek, és persze rengeteg munka!

James Ugochukwu Nnaji nemrég még Pécsett fogott labdát a kezébe

Fotók: FC Barcelona Basket/Facebook