Címlap Sport Szomorkás foc...

Szomorkás focihétvége: szakadó eső és nulla pont! Csak a mislenyiek örülhettek.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerencsére ritkán esik meg ilyesmi a két NB II-es baranyai labdarúgócsapattal: a PMFC és a Szentlőrinc is pont nélkül maradt a vasárnapi forduló során. Egy osztállyal lejjebb a HR-Rent Kozármisleny ismét győzött, és veretlenül lett őszi bajnok!

A PMFC számára nem sok jót ígért, hogy sérülések és betegségek miatt tucatnyi felnőtt játékos esett ki. Ugyanakkor nyugodtan hozzátehetjük, ilyenkor adott a lehetőség a fiatalok számára: a 18-19 éves srácoknak bizonyítaniuk kellene, hogy van bennük spiritusz, lehet rájuk számítani! Ebben a korban ugyanis készen kell már állni arra, hogy NB II-es szinten megállják a helyüket, akit ennyi idősen nem lehet bevetni a magyar másodosztályban, az túl nagy futballkarrierről ne is nagyon álmodozzon!

A pécsiek kezdő tizenegye egyébként nem volt eleve vereségre ítélve, s a játék képe alapján nem is feltétlenül kellett volna dorogi győzelemmel végződnie ennek a bajnokinak. A szakadó esőben sajnos a legrosszabb forgatókönyv valósult meg: küzdelmes húsz perc után jött egy nagy hiba, és Szabó 35 méteres emelésével már vezettek is a vendégek! A folytatásban tehát a PMFC-nek kellett futnia az eredmény után, s bár a srácok becsülettel dolgoztak, helyzeteik is voltak, nem tudtak egyenlíteni. A második félidő közepén pedig jött egy újabb dorogi találat, ami eldöntötte a találkozót, az utolsó előtti percben Károly Bálint révén még szépítettek a házigazdák, többre azonban nem futotta erejükből.

Nem járt jobban a másik baranyai csapat sem! A szentlőrincieknél mindenki tisztában volt azzal, hogy kőkemény meccsre számíthatnak, a Siófok ugyanis hazai pályán még egyetlen egyszer sem kapott ki ebben a szezonban, pedig már túl volt kilenc fellépésen. Sajnos most sem sikerült két vállra fektetni – elsősorban az első félidő miatt. Ebben a játékrészben egyértelműen jobbak voltak a hazaiak, akik a 28. percben Horváth Péter révén vezetést is szereztek. A folytatásban természetesen nagyon igyekezett a Szentlőrinc, mindent megtett az egyenlítésért, a 65. percben Harsányi István lábában ott is volt a gól, de elhibázta a ziccert.

Az NB-s baranyai együttesek közül csak a HR-Rent Kozármislenynek termett babér ezen a hétvégén. A kék-fehérek az NB III. Közép csoportjában a középmezőnyhöz tartozó Monornál vendégeskedtek, és úgy nyertek végül 3-1-re, hogy a vezetést még a házigazdák szerezték meg. Az Aczél Zoltán által vezetett mislenyiek veretlenül, tizenkilenc forduló alatt mindössze nyolc pontot elhullajtva (négy ikszük volt tizenöt győzelem mellett) őszi bajnokok lettek! A gólkülönbség azért idekívánkozik: 42-7-es!!!

Eredmények: PMFC–Dorog 1-2, Siófok–Szentlőrinc 1-0, Monor–HR-Rent Kozármisleny 1-3.

Fotó: Kurdi József