Címlap Sport A Szentlőrinc...

A Szentlőrinc és a PMFC is győzelemnek örülhetett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Remek hétvégéje volt a két NB II-es baranyai labdarúgócsapatnak: a Szentlőrinc győzelemmel avatta el a felújított, megszépült sporttelepét, és a PMFC is elhozta a három pontot Budaörsről.

Kevesen fogadtak volna arra, hogy a Szentlőrinc három pontot szerez az ETO FC Győr elleni hazai bajnokiján. A baranyai csapatot ugyanis letarolta a koronavírus, a felnőtt keretből mindössze tizenhárom mezőnyjátékosra és két kapusra számíthattak. Mondjuk legalább nem kellett túl sokat agyalni a kezdőtizenegy összerakásán…

A győriek elleni meccsen aztán megmutatták a lőrinciek, hogy kellő hittel és akarattal sok mindent lehet pótolni. Hamar tettek róla, hogy emberelőnybe kerüljenek, hiszen Bagi csak szabálytalanság árán tudta megakadályozni, hogy Drljo ziccert alakítson ki – már a 12. percben villant a piros lap. Az első félidő hajrájában pedig a bosnyák támadó lába villant, az MTK-tól kölcsönkapott Drljo nagyon szép gólt lőtt. A folytatásban akadt helyzet mindkét oldalon, a végjátékra mindent egy lapra feltevő győriek kétszer is kapufát lőttek, de végül maradt az 1-0. A Szentlőrinc tehát győzelemmel avatta fel megszépült, felújított sporttelepét, ahol nagyon sok szurkoló ünnepelte együtt a győzelmet a csapattal a lefújás után.

A PMFC sem volt könnyű helyzetben, de a pécsi csapat is sikerrel vette az akadályt. A Budaörs elleni idegenbeli bajnokin sokáig nem született gól, s a csendet végül a vendégek támadója, Hegedűs törte meg: a 70. percben betalált, és ezzel eldöntötte a mérkőzést.

Eredmények: Szentlőrinc–ETO FC Győr 1-0 (g.: Drljo), Budaörs–PMFC 0-1 (g.: Hegedűs).

A PMFC 32 ponttal a hetedik helyen áll a tabellán, a Szentlőrinc 27 ponttal a tizenegyedik pozíciót foglalja el.