Címlap Balhé A PDSZ szerin...

A PDSZ szerint volt olyan tanár, akinek a sztrájk után azt mondták, hogy keressen egy jó ügyvédet

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PDSZ szerint vannak olyan tankerületek, ahol már elkezdték bekérni azoknak a nevét, akik segítették megszervezni a hétfői tanársztrájkot. Az Emmi az ATV Híradójának megkeresésére azt közölte, hogy a sztrájktárgyalások folytatása nincs napirenden, jelenleg a jogi eljárást kell lezárni. 

Tényleges pedagógussal szembeni retorzióról hozzánk még nem érkezett hír. Olyan viszont igen, hogy keressenek maguknak egy jó ügyvédet, meg, hogy ennek fegyelmi következménye lesz, ami nem tudjuk, hogy micsoda, mert a fegyelmi jog intézménye 2012 július óta már nincs

– nyilatkozta Nagy Erzsébet pécsi pedagógus, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja az ATV Híradójának.

A pedagógusok hétfőn tartottak kétórás figyelmeztető sztrájkot. Az érintettek béremelést, a munkaterhek csökkentését és a kötelező oltásról szóló döntés visszavonását követelték.

A PDSZ a sztrájk után úgy értesült, hogy egyes tankerületeknél elkezdték bekérni azoknak a tanároknak a nevét, akik részt vettek a demonstráció szervezésében.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV megkeresésére azt közölte: a sztrájktárgyalások folytatása nincs napirenden, jelenleg a jogi eljárást kell lezárni.