Címlap Sport A videózás és...

A videózás és a labdás edzés között megpuccsolták az edzőt a játékosok – új trénert kell keresni

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kurtán-furcsán fejeződött be a vezetőedző, Németh Attila munkája a PEAC NB I. B-s férfi kézilabdacsapatánál: a játékosok csütörtök este jelezték, hogy vagy ők mennek, vagy a tréner. Pénteken pedig bajnoki volt…

A PEAC-nál volt feszültség már korábban is, de senki sem gondolta volna, hogy ennyire elmérgesedett a viszony az edző és a játékosok között. Pedig így történt, máskülönben nem került volna sor kenyértörésre.

– A csütörtöki videózás után, az edzés előtt jelezték a srácok, hogy ez ebben a felállásban nem megy tovább. Elmondásuk alapján elsősorban az edzések minőségével nem voltak megelégedve. Ebben a helyzetben nem volt más lehetőségünk, mint elbúcsúzni Németh Attilától, hiszen ő egyedül nem tudna kiállni egy meccsre. Pénteken pedig már bajnokija volt a csapatnak – mondta a Pécs Aktuálnak Szögi Balázs, a PEAC férfi kézilabda szakosztályának vezetője.

Miután megfelelő képesítéssel rendelkező edzőt nem lehet olyan könnyen leakasztani a szögről, nem volt egyszerű helyzetben a PEAC. A vis maior szituációhoz passzolt a megoldás is: az egyetemisták női csapatának vezetőedzője, Papp László ugrott be a péntek esti férfi meccsre. Mindezt úgy, hogy neki 17 órakor kezdődött hazai bajnokija a csapatával, a férfiaké pedig 18.30-kor rajtolt. Az Ifjúság úti csarnokban gyorsan „ledörgölte” a meccsét (nyertek a lányok), autó ment érte, ami leszáguldott vele a Lauber Dezső Sportcsarnokig, s 18.29-kor már készen is állt a kispadnál az újabb mérkőzésre…

A férfi csapat sajnos Papp Lászlóval sem győzött (a Szigetszentmiklós 31-25-re bizonyult jobbnak), így két mérkőzés után nincs még pontja az NB I. B Nyugati csoportjában. Egyelőre jó kérdés, hogy ki lesz az a szakember, akivel megindul a PEAC szekere.

– Papp Lászlónak nagyon köszönjük, hogy ebben a helyzetben segített, és vállalta a beugró szerepkörét. Az új edző kiválasztása folyamatban van. Nem egyszerű a feladat, hiszen tényleg egyik pillanatról a másikra történt minden – mondta Szögi Balázs.