Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emberfelettit küzdött a magyar férfi vízilabda-válogatott a házigazda horvátok ellen az Európa-bajnokság döntőjében, s bár végig volt esélye a győzelemre, végül egygólos vereséget szenvedett. Szép volt, fiúk!

Nagyon úgy tűnik, hogy ezeknek a fiúknak a nevét meg kell tanulnunk! Annak idején a Kásás, Benedek, Kiss Gergely nevével fémjelzett csodacsapat sem tudott nagyobbat küzdeni annál, ahogy most, az Európa-bajnokság döntőjében a Varga Zsolt által irányított magyar válogatott tette Buriánnal, Vigvárival, Némettel, Konarikkal, Naggyal, Molnárral. Tegyük hozzá rögtön: Horvátországban, Splitben a horvátok ellen! Kilencezer fanatikus horvát szurkoló által felforrósított hangulatban.

Csodálatos érzés volt végigizgulni ezt a mérkőzést, tényleg le a kalappal a srácok előtt! A frászt hoztuk a horvátokra, mert mindig volt válaszunk, bármit is tettek a házigazdák: blokkoltunk, Vogel Soma védett, Konarik vágott be egy fantasztikus elhajlósat, Vigvári is hozzátette a magáét – nagyon együtt volt ez a válogatott. Amelyből csak a tapasztalat hiányzott (azt majd pont az ilyen meccseken megszerzik a fiúk), a bátorság, a csibészség, nem mellesleg a tudás és a tehetség viszont abszolút megvolt!

S hogy a horvátok végül 10-9-re győztek? Bánja kánya! Fantasztikus nagy meccs volt, amelyet öröm volt végignézni: köszönjük ezt a szombat esti élményt!

Végeredmény: Magyarország–Horvátország 9-10 (3-3, 0-1, 4-4, 2-2)