Címlap Sport Augusztusban ...

Augusztusban fel kell kötni az alsóneműt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az NB II. menetrendjét. A bajnokság augusztus 2-án rajtol, a résztvevőkre, köztük a két baranyai csapatra, a PMFC-re és a Szentlőrincre augusztusban hét–hét mérkőzés vár.

Nagyon kemény lesz a bajnokság eleje a két baranyai labdarúgócsapat számára, augusztusban ugyanis erőltetett menetben rajtol a szezon. Újoncok esetében ez különösen rázósnak ígérkezik, elvégre egyrészt még biztosan nem álltak össze, hiszen erősíteniük kellett, több új játékost is be kellene építeni, másrészt arra sem lesz idejük, hogy felvegyék a tempót, szokják a ritmust.

Nincs mese, pontokat kell szerezniük akkor is, ha vasárnap, akkor is, ha szerdán lépnek pályára.

A bajnokság augusztus 2-án kezdődik, a PMFC hazai pályán, a Szentlőrinc idegenben mutatkozik be. Mindkét baranyai csapat gyorsan összecsap erős ellenfelekkel: a lőrinciek a második körben találkoznak a legutóbb hetedik helyen végző Gyirmót FC Győrrel, a pécsiek a harmadik fordulóban az ETO FC Győrt (hatodik volt) fogadják, a negyedik fordulóban a feljutásra pályázó Vasas lesz Marián Sluka együttesének ellenfele, hogy aztán tíz nappal később a legutóbb még az NB I-ben szereplő Kaposvárral is megmérkőzzön.

A szezon első baranyai rangadója is belefér még augusztusba, 30-án a PMFC lesz a házigazda a Szentlőrinc elleni csatán.

A mérkőzések pontos kezdési időpontjai egyelőre nem ismertek. Az őszi szezon december 13-án ér véget, huszonegy fordulót bonyolítanak le addig, január 31-én pedig folytatódik a bajnokság.

Az augusztusi program.

Augusztus 2., vasárnap: PMFC–Dorog, Szolnok–Szentlőrinc.

Augusztus 5., szerda: Nyíregyháza–PMFC, Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr.

Augusztus 9., vasárnap: PMFC–ETO FC Győr, Szeged–Szentlőrinc.

Augusztus 16., vasárnap: Kazincbarcika–PMFC, Szentlőrinc–Vasas.

Augusztus 23., vasárnap: PMFC–Békéscsaba, Ajka–Szentlőrinc.

Augusztus 26., szerda: Csákvár–PMFC, Szentlőrinc–Kaposvár.

Augusztus 30., vasárnap: PMFC–Szentlőrinc.