Címlap Sport Az első osztá...

Az első osztályra hajtanak a kozármislenyi lányok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon érdekesnek ígérkező szezon előtt áll a Kozármisleny SE női kézilabdacsapata: a cél egyértelmű, a lányok fel szeretnének kerülni az élvonalba, a legjobbak közé. Ha sikerülne, jövőre jöhetne hozzájuk a Győri Audi ETO KC…

Megszokott dolog ez manapság egy sportegyesületnél: koronavírus-teszttel kezdődött a mislenyieknél a felkészülés. Jó hír, hogy mindenkinek, játékosoknak, edzőknek, vezetőknek negatív lett az eredménye, ez tehát nem lehetett akadálya annak, hogy Kovács Tamás együttese belevágjon a munkába.

Az első hét a felmérésekről és a ráhangolódásról szólt az NB I. B Nyugati csoportját a legutóbbi szezonban harmadik helyen záró csapatnál. Hamar kiderült, hogy minden játékos jó állapotban tért vissza, senki sem küzd sok felesleges kilóval – hasznos volt, hogy májusban és júniusban is edzettek, így nem volt lemaradásuk, semmit sem kellett pótolni.

  •  A következő hetek, hónapok programját, munkáját nagyon aprólékosan állítjuk össze, mindenre igyekszünk odafigyelni annak érdekében, hogy profi körülményeket teremtsünk a lányok számára – mondta a Pécs Aktuálnak Kovács Tamás, a Kozármisleny SE vezetőedzője. – Gondolok itt többek között házirendre, egészségügyi szabályokra, étkezési tanácsadásra, egyénekre szabott edzéstervre. Mindenkinél meg akarjuk találni azt a kis pluszt, amitől még többé válhat, amitől szintet léphet a saját tudását illetően. A csapat célja pedig az, hogy jövőre már az élvonalban szerepeljünk, vagyis bajnokságot akarunk nyerni és fel akarunk jutni az első osztályba!

A Kozármisleny SE-hez három új játékos érkezett: Scheffer Zsanett átlövő, Tobak Luca pedig beállós pozícióba, és visszatért Szombathelyről a kapus, Gadányi Maja. Péter Panna sérülése már a múlté, rá is számíthat a szakmai stáb, Kovács Véda az ifiből felkerülve mutathatja meg, hogy mire képes.

  • Tizennégy mezőnyjátékossal és három kapussal vágunk majd neki a szeptember közepén kezdődő bajnokságnak. A felkészülésünk nyolc hetes, a harmadikon Algyőn edzőtáborozunk, amely után megmérkőzünk az első osztályú Békéscsabával és a Dunaújvárossal is. A bajnoki rajton, szeptember 12-én, szombaton rögtön rangadóval indítunk, a nagy rivális Budaörsöt fogadjuk, amely olyan játékossal erősített, mint a Győrből érkező, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Bódi Bernadett, továbbá ott játszik a szintén sokszoros válogatott Hornyák Ágnes és Pálos-Bognár Barbara is – fogalmazott Kovács Tamás.