Az NKA Pécs csapata teljes kerettel kezdhette meg a munkát, mindhárom légiós ott volt az első edzésen
Címlap Sport Az NKA Pécs f...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az anyagi háttér – köszönhetően egy komoly, fajsúlyos főtámogatóval aláírt szerződésnek – stabil, a keret készen van, vagyis az NKA Pécs felnőttférfi-csapata optimális körülmények között kezdhette meg a felkészülést a közelgő bajnoki szezonra. A rajtig két hónap kőkemény munka vár Kovács Péterékre.

Csodálatos pillanatokat élhettek át bő két hónappal ezelőtt a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, hiszen a felnőttférfi-csapat május 28-án megnyerte a döntő ötödik mérkőzését a PVSK ellen, ezzel bajnok lett, és kivívta a szereplést a legmagasabb osztályban, az A csoportban. A történelmi sikert kellőképpen megünnepelték, hogy aztán az eddiginél is nagyobb lendülettel, hittel és elszántsággal vágjanak neki annak a munkának, amit az élvonalbeli szereplés megkíván!

Az elmúlt hetek, hónapok legfontosabb, legpozitívabb történése az, hogy megállapodtak egy komoly főtámogatóval, akivel már aláírták a következő szezonra szóló szerződést. A bemutatására a későbbiekben kerül sor, ugyanakkor már most bejelentették, hogy legnagyobb örömükre több nagy pécsi cég is látott fantáziát abban, hogy az A csoportra készülő pécsi férfi-kosárlabdacsapat mellé álljon.

A feljutásról döntő mérkőzés után élesítettük azokat a bevételszerző lépéseket, amelyek óhatatlanul szükségesek voltak ahhoz, hogy Pécs férfi-kosárlabdasportját méltóképpen képviselhessük majd az A csoportban – fogalmazott a csapatot működtető RKA Kosárlabda Kft. ügyvezető igazgatója, Gőbl Gábor. – Nagy örömünkre szolgál, hogy hamarosan bejelenthetjük egy új főtámogatóval való megegyezést: az ezzel kapcsolatos bővebb hír szeptemberben lesz sajtónyilvános. Szintén örömteli történés a klub életében, hogy további három pécsi cég is szerződést kötött a csapatunkat működtető gazdasági társasággal, a Besel&Schwaeller Kapcsolóberendezések Kft., a Gienger Hungária Épületgépészeti Kft., valamint a Körber Hungária Kft. támogatását is magunkénak tudhatjuk. Az NB I. A csoportban való indulás nagy kihívást jelent számunkra, minden erőnkkel és képességünkkel azon vagyunk, hogy sokat tanuljunk, és megfeleljünk az elvárásoknak. Bízunk benne, hogy az előttünk álló szezonban számíthatunk a pécsi, baranyai kosárlabdaszerető közönségre, és a szurkolók segítségével elérjük célunkat, az első A-csoportos idényünk végén bennmaradunk az első osztályban!

A gazdasági háttér megerősítése mellett természetesen nagy hangsúlyt kapott a játékoskeret kialakítása is. Az első osztály kihívásaihoz igazodva az NKA Pécs három légióst szerződtetett a következő idényre, mindhárman Bosznia-Hercegovinában születtek: érkezett 4-es és 5-ös posztra Fahrudin Manjgafic, 1-es és 2-es posztra Milan Luzsajics, 3-as és 4-es posztra pedig Ibrahim Durmo. További hír, hogy leigazolták korábbi játékosukat, Fischer Dávidot, akire centerposzton számíthatnak. Jelentős erősítésnek tartják, hogy jórészt együtt maradt az előző idény csapata, így továbbra is ott van a keretben több olyan játékos, akikkel kivívták a feljutást, s akik nagy része az Akadémia rendszerében fejlődött az utóbbi években, és ért meg a legmagasabb osztályra. Fontos megjegyezni, hogy a felnőttekkel kezdheti meg a felkészülést négy fiatal tehetség, az U18-as válogatott Angyal Medárd és Bor Gábor, valamint az U16-os válogatott Lukácsi Gábor és Mezőfi Márk – mindannyian megkapják a lehetőséget, rajtuk múlik, hogy tudnak-e élni vele.

A felkészülést ma elkezdte a csapat, az első edzőmérkőzésre pedig a hónap végéig kell várni, augusztus 26-án a Kecskemét vendége lesz az NKA Pécs.

Az NKA Pécs játékoskerete: Benke Krisztián, Ibrahim Durmo, Fischer Dávid, Herger Salamon, Kazy Balázs, Kerpel-Fronius Gáspár, Kollár Bence, Kovács Péter, Lados Erik Botond, Milan Luzsajics, Fahrudin Manjgafic, Meleg Gergő, Rátgéber Tamás, Scherer Bálint.

Az NKA Pécs edzőmérkőzései:

Augusztus 26., szombat: Kecskemét–NKA Pécs

Szeptember 2., szombat: Vojvodina Novi Sad–NKA Pécs

Szeptember 9., szombat: Dynamic Belgrade–NKA Pécs

Szeptember 15-16., péntek-szombat: kaposvári felkészülési torna (Kaposvár, NKA Pécs, Oroszlány, Paks)

Szeptember 23.: NKA Pécs–Paks