A pécsi lányok az utolsó csoportmeccsüket játszották az Európa Kupában, és immár készülhetnek a következő szakaszra (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Az utolsó cso...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A horvát Ragusa Dubrovnik ellen aratott tizenegy pontos győzelemmel zárta a csoportkört az Európa Kupában az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata. A lányok ott vannak a legjobb 32 között, és már most mindenki beírhatja a naptárjába: december 14-én Pécsett újabb meccs lesz a nemzetközi sorozatban!

A továbbjutás szempontjából már nem volt tétje a mai mérkőzésnek, persze ettől függetlenül nyerni akartak a pécsi lányok, hiszen ki akarták szolgálni a szurkolóikat. A horvát ellenfelüket idegenben nagyon, 78-32-re megverték, ami talán kicsit elaltatta őket, most ugyanis a vártnál jobban meg kellett dolgozni a sikerért. Az első negyedben nem volt pardon, a tíz perc alatt kiharcolt tizenhárom pontos előny (25-12) nagy különbségű győzelmet vizionált, ami végül elmaradt: 77-66 lett a végeredmény. Ami kifejezetten örömteli volt ezen a meccsen is, hogy a saját nevelésű fiatalok megint hozzátették a magukét, Laczkó Sára és Rátkai Eszter is 10 pontig jutott!

A pécsi lányok három győzelemmel és három vereséggel zártak a J csoportban, és bejutottak a legjobb 32 közé. Egyelőre nem tudni, hogy a következő szakaszban kit kapnak, de egyvalami már most biztos: december 14-én, csütörtökön hazai pályán játszanak majd, vagyis ezt a dátumot már most érdemes beírniuk a szurkolóknak a naptárba!

Jovan Gorec: – Rosszul játszottunk, valószínűleg azt hittük, a mérkőzés már azelőtt véget ért, hogy elkezdődött volna. Azt vártuk, hogy hasonló meccset játszunk majd, mint Dubrovnikban, de az ellenfél ezúttal sokkal jobban teljesített, és beesett néhány dobása, ami a múltkor kimaradt. Bár már korábban kvalifikáltuk magunkat a rájátszásra, de nem fogtuk fel, hogy a munkát így is el kell végeznünk. Dolgozni fogunk a hibák kijavításán, de sok időnk nem lesz rá, hiszen hétvégén jön a bajnoki folytatás, vasárnap már a Vasast fogadjuk.

NKA Universitas Pécs–ZKK Ragusa Dubrovnik 77-66 (25-12, 21-20, 20-21, 11-13)

Női kosárlabda Európa Kupa, J csoport, 6. forduló. Pécs, NKA Aréna, 300 néző. Vezette: Jelena Smiljanic (szerb), Mia Dojcinovic (bosnyák), Marija Ciric (szerb). NKA Universitas Pécs: Tadic 6/3, Laczkó 10/6, Weninger 8/6, Mérész 12/3, Williams 6. Csere: Smailbegovic 17/9, Olawuyi 2, Rátkai 10, Simon Zs., Kiss A. 6, Halmágyi Kitti. Vezetőedző: Jovan Gorec. ZKK Ragusa Dubrovnik: Stirlic 5, Ujevic 10, Hajdin 19/9, Todoric 7/3, Cicic 21/15. Csere: Peric, Mlat 2, Tokic, Rozic 2. Vezetőedző: Svetana Matic.