Címlap Sport Balcsi, sport...

Balcsi, sport, magyar–portugál egy üveg borral – hiába, Danyi Gábor tud élni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt Bajnokok Ligája-győzelemmel a háta mögött akár hosszabb ideig is lógathatná a lábát a Balaton-partján, de Danyi Gábort nem ilyen fából faragták. Dolgozik, sportol, és egy Portugieser társaságában készül a késő délutáni magyar–portugálra!

Egy cseppet azért irigyeljük! Hiába, tudni kell választani új klubot, új csapatot!

A korábban a Győri Audi ETO KC-val sikert sikerre halmozó, többek között ötszörös BL-győztes pécsi kézilabdaedző, Danyi Gábor a következő szezontól a Balaton-part egyik legszuperebb városában, Siófokon fog dolgozni, a legutóbb Európa-liga-döntős női csapat vezetőedzője lesz.

– Mindent csinálok, csak nem unatkozom! – árulta el a Pécs Aktuál kérdésére Danyi. – A leendő állomáshelyemmel, a Siófokkal kapcsolatos munka kitölti a mindennapjaim nagy részét, emellett tudni kell, hogy jövő hétfőn indul az olimpiai felkészülés a válogatottal. Ja, és nem mellesleg költözünk is!

A család még a győri időszak alatt vett egy házat Balatonföldváron, amelynek jelenleg is zajlik a felújítása, rendbetétele. Úgy döntöttek ugyanis, hogy életvitelszerűen ott fognak élni – beleszerettek a környezetbe.

Aki ismeri Danyit, tisztában van vele, hol kell keresni: amelyik településen van teniszpálya, ott ő tutira megfordul. Legyen bárhol, elég hamar kiszagolja, hol lehet ütőt ragadni!

– Ez nem változik, naponta két–három órát sportolok, teniszezek, lábteniszezek. Már a Balaton-parton is megismerték a tudásomat, remélem, új kihívást jelentek a helyi sportembereknek! – teszi hozzá nevetve, majd amikor a vízi sportok felől érdeklődünk, így folytatja: – Régebben próbálkoztam a horgászattal, de mindig elfogyott a sör… Komolyra fordítva a szót: ha már itt lakunk a Balaton partján, biztosan belekóstolok a vitorlázásba!

Danyival kapcsolatban nagyobb összegben fogadni merne rá az ember, hogy a focit is imádja. Pedig nem: nincs benne nála a Top5-ben. Talán mert nem megy neki annyira, ki tudja?! Akár így, akár úgy, a ma délutáni magyar–portugál Eb-meccset ő sem hagyja ki!

– Hatalmas öröm és büszkeség, hogy ott van a válogatottunk az Európa-bajnokságon, szurkolni fogok neki, ez biztos! Persze, én is tisztában vagyok vele, hogy nem a miénk a legerősebb csapat a csoportban, nem mi vagyunk a favoritok, de azt is tudom, hogy nem mindig a nagy nevek nyernek: az a fontos, hogy mit teszel ki a pályára! Óriási dolog, hogy a pandémiás időszak után végre lehet menni meccsekre, sokaknak felejthetetlen élményben lesz most részük. Én is igyekszem: egy Portugiesert tuti behűtök estére!