Csirke Ferenc vezetőedző irányításával nagyon sikeres szezonja volt a férfi csapatnak, most mindenki abban bízik, hogy a következő is hasonló lesz
Címlap Sport Belevágtak a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú volt a nyári szünet a kosárlabdázóknál, de ennek az időszaknak is vége szakad egyszer: az NKA Universitas Pécs élvonalban szereplő női- és férficsapata is megkezdte a felkészülést a 2024/2025-ös szezonra. Mindkét együttes jól néz ki, már ami a szakmai stábot és a kereteket illeti, úgyhogy a szurkolók joggal reménykedhetnek sikeres idényben.

A legutóbbi szezont újoncként az előkelő hatodik helyen záró férficsapatnál nem volt túl nagy mozgás a játékoskeretben, ami önmagában is jó hír. A légiósok közül csak ketten távoztak, a nagy közönségkedvencnek számító Ibrahim Durmo és Nemanja Nikolics viszont maradt. Érkezett továbbá Szolnokról az amerikai Anthony Greco Durham II, a montenegrói center, Vaszilij Bacsovics, valamint Brbaklics Aleksa.

Csirke Ferenc együttese hétfő reggel a Nemzeti Kosárlabda Akadémián találkozott, aztán onnan felmentek a fiúk futni az egyetemre, a TTK pályájára. Délután folytatódott a munka a megszokott helyszínen, az NKA Arénában tartott edzéssel. Jó volt látni, hogy szinte teljes kerettel dolgozhat a szakmai stáb a felkészülés rajtján: tizenegy játékos volt jelen, és csak négy fiatal, Lukácsi Gábor, Mezőfi Márk, Szita Márton és Bor Gábor hiányzott.

Tegnap az NKA Universitas Pécs nőicsapata is elkezdte a felkészülést, s miután a Szekszárddal számos sikert elérő vezetőedző, Zseljko Djokics visszatért, egyvalami már most garantálható: kemény munka vár a lányokra. Az első edzésen elég foghíjas volt a keret, hiszen a kezdőkörben a tavalyi csapatból a csapatkapitány Weninger Virág, Kiss Angelika, Laczkó Sári, Adenike Olawuyi és Hőgye Petra figyelte a szakvezető szavait, az új játékosok közül pedig mindössze Tóth Orsolya vett részt a tréningen. Igazoltan volt Iványi Dalma másodedző, Török Ágnes és Studer Ágnes, akik a felnőttválogatottal készülnek a néhány nap múlva, augusztus 19-én Ruandában kezdődő világbajnoki előselejtezőre. A létszám két hét múlva bővül, augusztus 26-tól Nadija Smailbegovic és az U18-as válogatottak, Rátkai Eszter, Josepovits Kinga, Gréts Dalma és Halmágyi Kitti is csatlakoznak a csapathoz. A keret szeptember 2-től válik teljessé, a magyar válogatott játékosok mellett a két légiós, Alexa Held és Julia Reisingerova is belevág a közös munkába.

A felkészülési programban több edzőmérkőzés is szerepel, az első pécsi nyilvános meccsekre szeptember végén kerül majd sor, a pontos programról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

A férficsapat tervezett felkészülési mérkőzései: NKA Universitas Pécs–Kaposvár (augusztus 30., péntek, 17.00), Eszék–NKA Universitas Pécs (szeptember 4., szerda), Zombor–NKA Universitas Pécs (szeptember 6., péntek), kaposvári XIII. Orosz László Emléktorna (szeptember 13-14., péntek és szombat), NKA Universitas Pécs–Eszék (szeptember 17., kedd), NKA Universitas Pécs–Szeged (szeptember 21., szombat).

A nőknél kisebb volt a létszám, de a jó hangulatra itt sem lehetett panasz