Címlap Sport Csak kapufáig...

Csak kapufáig jutott a PMFC, a finom pécsi gól elmaradt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pontot ugyan szerzett a PMFC az NB II. ötödik fordulójában, de nem annyit, amennyit szeretett volna: nem született gól a Békéscsaba elleni hazai bajnokin. A Szentlőrincnek nem volt esélye Ajkán.

A B-középből jött a „Hajrá”, az északi lelátóról a „Munkás” – a hangulat most is fantasztikus volt a PMFC hazai bajnokiján. Sokan bíztak benne, hogy a piros-feketék a Békéscsaba ellen is begyűjtik a három pontot, ám ez végül nem sikerült. A vendégek masszívak voltak, nehéz volt ellenük helyzetet kialakítani, s miután a pontrúgásokból ezúttal nem tudott betalálni Vas László együttese (Adamcsek az 5. percben a kapufát találta telibe szabadrúgásból), gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

PMFC–Békéscsaba 0-0

Labdarúgó NB II, 5. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 3500 néző. Vezette: dr. Kovács Gergely. PMFC: Helesfay – Sági, Preklet, Króner, Katona – Grabant (Hegedűs, a szünetben), Futó, Geiger, Óvári (Tihanyi, 62) – Kónya, Adamcsek (Batizi-Pócsi, 70.). Vezetőedző: Vas László. Békéscsaba: Czinanó – Szalai, Nagy S., Bora, Babinyecz – Horváth P. (Paudits, 64.), Hursán, Hadonicki, Pantovics – Bidzilya, Szabó P. (Lukács, 59). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A Szentlőrinc bajnokija hamar eldőlt: az Ajka fél óra után már két góllal vezetett. A vendégek a második félidőben sem tudtak felnőni a feladathoz, így végül sima vereséget szenvedtek.

Ajka–Szentlőrinc 4-0 (2-0)

Labdarúgó NB II, 5. forduló. Ajka, 2500 néző. Vezette: Kovács I. Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Tar, Présinger – Kenderes (Irimiás, 34.), Tóth G. – Rétyi, Zsolnai (Zamostny, 65.), Soltész (Csizmadia, 85.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly. Szentlőrinc: Slakta – Czuczi, Havas, Dulló, Nagy B. – Hleba – Sili (Vajda, a szünetben), Kapronczai (Törőcsik, 65.), Fröhlich (Lehoczky, 58.), Kovács D. – Kondor. Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerzők: Rétyi (23., 51., 68.), Nagy K. (30.).

Az NB II. ötödik fordulójának további eredményei: Vasas–Haladás 2-2, DEAC–Nyíregyháza 1-0, Soroksár–Kazincbarcika 0-2, Dorog–ETO FC Győr 2-0, Szolnok–Siófok 3-1, Gyirmót–DVSC 1-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budaörs 0-2, Kaposvár–Csákvár 2-2.

Az állás: 1. Ajka 12 pont (14-3), 2. Gyirmót 12 (9-4), 3. DVSC 10, …10. PMFC 8, …15. Szentlőrinc 4.

Az NB III Közép csoportjában sajnos nem termett babér a HR-Rent Kozármislenynek. Jelena Richárd együttese ugyan hazai pályán játszott, s a félidőben még 0-0-ra állt a Dabas ellen, a szünet után azonban a vendégek akarata érvényesült, akik szereztek két gólt, s ezzel 2-0-ra megnyerték a meccset.

Megkezdődtek a bajnokságok az alacsonyabb osztályokban is. A megye I-ben szombaton a címvédő Pécsvárad kiütötte a Szederkényt, idegenben lőtt négyet a Sellye és a Mohács. A megye II-ben vasárnap idegenbeli sikerrel indított az Ócsárd, a Beremend és a Somberek is.

A megyei I. osztály eredményei: Komló–Sellye 1-4, Szentlőrinc II.–Lovászhetény 1-1, Pécsvárad SE–Szederkény 9-0, PVSK–Mohácsi TE 1888 1-4, Kétújfalu–Harkány 3-1, Villány–Boda 3-1.

A megyei II. osztály eredményei: Lánycsók–Magyarbóly 2-2, Mozsgó–Hosszúhetény 4-2, Himesháza–Beremend 0-3, Pellérd–Somberek 2-3, Töttös–Ócsárd 0-4.