A mislenyi srácokat senki sem tudja megállítani, a Vasas után az Ajkát is legyőzték!
Címlap Sport Csodás hangul...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Régebben pont olyan volt a hangulat (illetve: azért egy kicsit ennél is jobb), mint most a Honvéd elleni bajnokin, amelyen a PMFC pontot szerzett a nagy tradíciókkal rendelkező fővárosi csapattal szemben. A másik baranyai együttes, a HR-Rent Kozármisleny folytatta fantasztikus szereplését, Ajkáról is elhozta a három pontot, s ezzel már a dobogó harmadik fokán áll!

Nagy volt a készülődés, nagyon sokan várták a PMFC és a Bp. Honvéd összecsapását. Nem csak a szurkolók voltak ezzel így: a rendőrség is fokozottan készült, hiszen nem titok, hogy a két csapat drukkerei nem igazán komálják egymást – vigyázni kellett, hogy ne legyen balhé.

Az kétségtelenül jól nézett ki, hogy az Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzés után ezúttal is csodálatos volt a hangulat, sokan voltak a lelátón. Nem akármilyen vendégek is érkeztek, erre a meccsre ugyanis eljöttek szurkolni a pécsi piros-feketéknek az élvonalbeli férfi kosarasok: az NKA Universitas Pécs játékosai és szakmai stábja is kíváncsi volt arra, mire képesek a nem kézzel, hanem lábbal játszó sportemberek. A PMFC ezen a találkozón sem maradt végül pont nélkül, ami alapvetően nem rossz eredmény, ám gólt most sem tudott lőni, amiért nyilván maradt hiányérzet a közönségben – maradjunk annyiban, hogy a legnagyobb tűzijáték nem a pályán történt, hanem a vendégszurkolóknál, akik minden pirotechnikai eszközt bevetettek, de a meccset szerencsére nem kellett félbeszakítani.

A másik NB II-es baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny folytatja fantasztikus szereplését, ugyanis a Vasas elleni szenzációs hazai győzelmet követően az Ajka otthonában is nyerni tudott! A meccs ember ezúttal is Kirchner György volt, aki az angyalföldiek ellen duplázott, és most is kétszer talált be: már a 31. percben megvolt a duplája! A folytatásban aztán nem potyogtak a gólok, de ez nem különösebben zavarta a vendégeket. Már-már úgy tűnt, hogy 0-2 a végeredmény, azonban az utolsó pillanatban Vajda Roland is betalált, így Aczél Zoltán együttese végül 3-0-s győzelmet aratott.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Dél-nyugati csoportjában nagyon fontos bajnokit nyert meg az első helyre hajtó Szentlőrinc. Pichler Gábor csapata az MTK II. vendége volt, amely kemény ellenfélnek számít, a lőrinciek azonban nagyon jól elkapták a rajtot, Rétyi Róbert két góljával (mindkettő büntetőből született) már a 20. percben kettővel vezettek, s ezzel eldöntötték a találkozót. A Mohács is nagyon jól zárta ezt a fordulót, hiszen hazai pályán három góllal legyőzte a Fehérvár II-t, míg a PTE-PEAC sajnos egygólos vereséget szenvedett a Bonyhád-Majos otthonában.

Eredmények: PMFC–Bp. Honvéd 0-0, Ajka–HR-Rent Kozármisleny 0-3 (gólszerzők: Kirchner 20. és 31. perc – a másodikat 11-esből, Vajda 93. perc), MTK II.–Szentlőrinc 0-2 (gólszerzők: Rétyi 4. és 20. perc – mindkettőt 11-esből), Bonyhád-Majos–PTE-PEAC 1-0 (gólszerző: Lőrinc 72. perc – 11-esből), Mohács–Fehérvár II. 3-0 (gólszerzők: Horog 10. perc, Bohata 38. perc, Izsák 52. perc).