Címlap Sport CSÚCS! Futók ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha szárnyakat nem is, de nagy lendületet ad a futóknak a nem mindennapi helyszín! A Pécs-Pogány Repülőtér kifutópályáján augusztus 24-én, szombaton 20 órakor 400 versenyző rajtol majd. Az egyre népszerűbb félmaratonra az ország minden pontjáról érkeznek és már hetekkel ezelőtt elfogytak a nevezések, de a szurkolókat, családtagokat nagy szeretettel várják!

Látványnak sem utolsó, sportértékét tekintve pedig igazi csemege, hogy a mozgás szerelmesei

a kifutópálya fényei és a csillagos ég alatt

futhatnak a FutaPécs SE által szervezett versenyen.

Az országban is ritka az ehhez hasonló esemény

Fotó: FutaPécs SE

– Az 1500 méteres pályán a naplementét követően rajtolunk, így a 21 kilométeres távot szinte sötétben futhatják a versenyzők, háttérben Pécs és a Mecsek sziluettjével – részletezi a kedvcsinálót Papp F. Ferenc, a FutaPécs SE elnöke, aki kiemeli: nemcsak félmaratont, hanem szabadon választott távokat is lehet teljesíteni.

Nagy élmény a szurkolóknak is

– Nemcsak a futóknak, hanem a szurkolóknak is külön adrenalinlöket, hogy ha jó helyre állnak, akár 10-szer is tapsolhatnak, kiabálhatnak a futóknak. Így a családtagok, gyerekek, a sport iránt érdeklődők is végigizgulhatják az 1,5-2 órás sporteseményt – teszi hozzá Papp F. Ferenc.

Egyéni csúcsok pályája, csak úgy „szállnak itt” a futók

– Mivel nagyon jó időben van a rajt – nincs már tűző napsütés, se nagy meleg – minden adott ahhoz, hogy egyéni csúcsok szülessenek. A kifutópálya aszfaltos és sík, 5 fordítóval. Egyedül itt kell picit lelassítania a futóknak, de az elmúlt évek azt igazolják, hogy ez egy gyors pálya – mondta az amatőr sportoló.

2014-ben tartották először, egy pilóta az ötletgazda

– Orfűn találkoztunk Békés Attilával, aki szintén amatőr futó és pilóta is egyben. Ő volt az ötletgazdája a versenynek, amit 2014-ben rendeztünk először – mondta Papp F. Ferenc, aki hozzátette: mindenki nagy örömmel fogadta a sportolókat a reptéren.

Népszerű és már hetekkel ezelőtt elfogytak a nevezések

Rajt előtti pillanat

– Ritka az ehhez hasonló futóverseny, talán Kalocsán tartanak hasonlót – mondta Papp F. Ferenc. Az idei verseny az Aktív Magyarország támogatott eseménye is egyben.

Itt, a pogányi reptéren a női rekordot Szatmári Adrienn – egykori öttusázó – tartja 1 óra 23 perccel, a férfi csúcsot Dr. Jakab András jogász, amatőr futó, kerékpáros 1 óra 11 perccel őrzi. A cikk szerzője is többször rajtolt már – és célba is ért; az 1 óra 50 perces teljesítményére a legbüszkébb…

Érezhető a nagy tempó a mezőny elején. Fotó: FutaPécs SE

Hajrá Futók! Hajrá!