Címlap Sport Dzsudzsákot i...

Dzsudzsákot is bevetheti a DVSC a PMFC ellen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szentlőrinc „otthon”, a PMFC idegenben lép pályára a labdarúgó NB II. 10. fordulójában: előbbi a Nyíregyházát fogadja vasárnap Kaposváron, utóbbi pedig a favoritnak számító DVSC vendége lesz hétfőn. Hogy Dzsudzsit bevetik-e, még nem tudni. A HR-Rent Kozármisleny karanténban van, nem játszik.

Számháborúzzunk egy kicsit! A mértékadó transfermarkt.de szerint a jelenleg a tabella élén álló DVSC értéke 7,15 millió euró, vagyis mintegy 2,5 milliárd forint. A legértékesebb játékos, minő meglepetés, Dzsudzsák Balázs: a 108-szoros válogatott most 1,6 millió eurót, közel 600 millió forintot ér. Ezzel szemben a PMFC értéke 1,45 millió euró (520 millió forint), legértékesebb játékosa pedig Bartha László (175 ezer euró, 63 millió forint).

Persze a pályán nem az eurók, hanem a játékosok találkoznak. Egyelőre nem tudni, hogy a pécsiek összefuthatnak-e majd Dzsudzsák Balázzsal: miután az M4 Sport élőben adja a meccset (kezdés: hétfő 20 óra), Dzsudzsi pedig egészséges, valószínűleg pályára küldi Kondás Elemér.

– A Debrecen minden tekintetben kiemelkedik az NB II-es mezőnyből, nem véletlenül áll a tabella első helyén. Meggyőzően játsszák hazai meccseiket, amelyeket eddig mind megnyertek. Nem csak NB I-es, hanem nemzetközi és válogatott tapasztalattal felvértezett, rutinos és fiatal játékosok alkotják a keretüket. A mi feladatunk nem az lesz, hogy csodáljuk őket, hanem azontúl, hogy megnehezítenénk a Loki dolgát, megfelelő hittel, koncentrációval és a saját játékunkra törekedve csapatként szeretnénk eredményesen szerepelni – nyilatkozta Vas László, a PMFC vezetőedzője a klub honlapján.

A másik baranyai csapat, a Szentlőrinc ma délután (16.00) a Nyíregyházát fogadja Kaposváron. Kemény meccs lesz, a negyedik helyen álló leendő vendégek védelmét nehéz feltörni.

– Az biztos, hogy a maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy hazai pályán ismét sikert arassunk. A mezőny egyik legjobban védekező csapatát fogadjuk, a Nyíregyháza mindössze hat gólt kapott kilenc mérkőzésen. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy nem lőtt sokat, csak nyolcnál tart, jobbára egygólos meccseket játszik. Biztos vagyok benne, hogy lesznek lehetőségeink a gólszerzésre, be kell rúgni a helyzeteinket! – mondta Marián Sluka, a Szentlőrinc vezetőedzője.

A 10. forduló programja: Szentlőrinc–Nyíregyháza, DVSC–PMFC, Gyirmót FC Győr–Vasas, Budaörs–Soroksár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–DEAC, Szolnok–Ajka, Siófok–Kaposvár, Szombathelyi Haladás–Dorog, Csákvár–ETO FC Győr, Békéscsaba–Kazincbarcika.

A labdarúgó NB III-ban a HR-Rent Kozármisleny hazai mérkőzése elmarad, mert a csapat karanténba került koronavírus-fertőzés miatt. Az egyik játékos tesztje pozitív lett, az érintett enyhe tüneteket produkál. A csapat többi tagja várja a teszteredményeket, ezek ismeretében dönthet majd a vezetőség a folytatásról.

Kiemelt kép: dvsc.hu