A szponzori szerződés aláírását szimbolikusan egy kézfogással is szentesítette Boros László vezérigazgató (balra) és Gőbl Gábor ügyvezető
Címlap Sport Egymásra talá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi kosárlabdázókat a levegő uraiként is szokták aposztrofálni, ebből kiindulva pedig nem is találhatott volna jobb helyi támogatót az élvonalban hatodik helyen végzett pécsi csapat, az NKA Universitas Pécs, mint a magyar repülőgépgyárat, a Pécs-Pogány székhelyű Magnus Aircraft Zrt.-t.

A Magnus Aircraft Zrt. egy innovatív, kompozit repülőgépeket fejlesztő, gyártó és forgalmazó magyar vállalkozás, amelyet 2014-ben alapítottak meg, a Pécs-Pogány területén működő repülőgépgyárat pedig 2019-ben adták át. Az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata is egy fiatal „vállalkozás”, hiszen tavaly nyerte meg a bajnokságot a második vonalban, ennek köszönhetően rövid története során először feljutott a legjobbak közé, az első osztályba, ahol újoncként a bajnokságban hatodik, a Magyar Kupában negyedik helyet ért el. Mindez hasonlóan nagy tett ahhoz, mint hogy a Magnus Aircraft kétszemélyes, könnyű repülőgépe 2022 augusztusában 9 országon és az Atlanti-óceánon átrepülve érkezett meg a vállalat amerikai kirendeltségének floridai központjába.

– A Magnus Aircraft számára mindig fontos volt a társadalmi szerepvállalás Pécs életében – fogalmazott a szponzori szerződés megkötésének kapcsán Boros László, a Magnus Aircraft Zrt. vezérigazgatója. – Igaz volt ez eddig az oktatásra, most pedig a sportra is. Boldogan társulunk azokkal a szervezetekkel, amelyek emelik a város nívóját, és hiszünk az együttműködések erejében! Régóta nyomon követjük a Rátgéber Akadémia példaértékű működését, különös tekintettel arra, ahogy a pécsi fiataloknak példát mutatnak, és lehetőséget nyújtanak a fejlődésre, a kiteljesedésre. Ennek köszönhetően megtapasztalhatják, milyen egy csapatban, egy csapatért küzdeni, felelősséget vállalni. A fiatal tehetségek határozzák meg a térség jövőjét, az pedig mindannyiunk feladata, hogy lehetőséget kaphassanak akár a sport, a kultúra vagy a gazdaság területén. A felnőtt csapat teljesítménye pedig hab a tortán, gratulálunk az eddig elért eredményekhez! Most pedig büszkén mondhatom, hogy mai naptól az NKA Universitas Pécs és a Magnus Aircraft Zrt. együtt zsákol! Ők a pályán, mi pedig a levegőben! Hajrá, Pécs, Hajrá, NKA Universitas Pécs!

Gőbl Gábor, a csapatot működtető RKA Kosárlabda Kft. ügyvezetője szerint nagy megtiszteltetés, hogy az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata az élvonalban nyújtott remek teljesítményével kiérdemelte, hogy mellé-mögé állt a Pécs-Pogány székhelyű Magnus Aircraft Zrt. is!

– Köszönjük a bizalmat, amit a következő szezonban is jó teljesítménnyel és telt házas mérkőzésekkel igyekszünk megszolgálni! Mostantól egy repülőgépben ülünk! – fogalmazott Gőbl Gábor.