Címlap Balhé Törvénysértés...

Törvénysértésre hivatkozva eljárást indított a pécsi városvezetéssel szemben a Közbeszerzési Hatóság!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Immár nem csak a NAV nyomoz költségvetési csalás alapos gyanúja miatt a városvezetés házatáján, hanem ugyanezen ügy (Magyarürögi vízfolyás rendezése II.) miatt a Közbeszerzési Hatóság is eljárást indított, mert – egy vizsgálat után – megállapították: több ponton is megsérthette a közbeszerzési törvényt a városvezetés.

Arról a projektről van szó, amelyben 21 milliót fizetett ki a városvezetés egy cégnek, amely el sem kezdte a munkát, ugyanis azt éppen a városvezetés fújta le.

Az érintett cégtulajdonos nevelt lánya most Péterffy Attila képviselőjelöltje a 6. számú választókörzetben, mindemellett a pécsi DK-iroda vezető munkatársa, a DK-s alpolgármester személyi referense és a vesztegetési nyomozással összefüggésbe hozható egyik bizottság elnökének élettársa.


Részleteket ebben a cikkünkben írtunk:


A Közbeszerzési Hatóság lapunkhoz eljutott dokumentuma szerint első körben a hatóság ellenőrizte a vonatkozó vállalkozói szerződés teljesítésének és módosításának körülményeit. Ez a vizsgálat április végével lezárult, és ennek megállapításai miatt

a Hatóság jogorvoslati eljárást kezdeményezett a pécsi városvezetéssel szemben

az ajánlatok bírálatának Kbt.-ben meghatározott határidejét, valamint a Szerződés megszüntetésével összefüggésben a Kbt. felelős gazdálkodás követelményére vonatkozó alapelvének megsértését érintő feltételezett jogsértések tekintetében.

Az eljárást itt lehet majd követni a D.286/2024-es ügyiratszámon:


A baloldali városvezetés ezekben a nyomozásokban érintett eddig:

  • Vesztegetés bűntette – Gyanú: kenőpénzért adták a bérlakásokat
  • Hűtlen kezelés bűntette – Gyanú: értékes telket passzoltak át egy haveri cégnek, milliárdos lehet a haszon
  • Hivatali visszaélés bűntette – Gyanú: jogtalanul vettek el több mint 400 milliót
  • Közfeladati helyzettel visszaélés bűntette – Gyanú: újabb bérlakásokhoz jutottak ismerősök
  • Költségvetési csalás bűntette – Gyanú: 21 milliót fizetett a városvezetés egy baráti cégnek, pedig a munka el sem indult
  • Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette – Gyanú: Péterffy Attila jogtalanul fizetett ki milliókat jobbkezének, alpolgármesterének: Ruzsa Csabának