Címlap Balhé Tovább dagad ...

Tovább dagad a pécsi lakásbotrány: még cégvezetőnek is adtak önkormányzati bérlakást

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baloldali városvezetéséből távozott Tiszta Kezek Frakció (Bognár Szilvia ex-DK, Hencsei Zsolt ex-Jobbik, Topán László ex-Momentum) tovább feszítette az egyébként is vesztegetés miatt nyomozással terhelt pécsi lakáskiutalások ügyét. A Hencsei Zsolt képviselő által nyilvánosságra került dokumentumok alapján az látszik, hogy

  • Nyőgéri Lajos alpolgármester volt felesége (P. Á.)
  • jelenlegi feleségének cégtársa; aki az MSZP-től 15 milliót is kapott (Gy. L.né)
  • Mellár Tamás munkatársának és az MSZP prominensének nagymamája (Sz. P.)

is érintett az ügyben, sőt mint most kiderült egy 100%-ban önkormányzati cég, a Pécsi Ellátó Központ (PEK) korábbi vezetője (G. Katalin) is önkormányzati bérlakást kapott. A PEK az, amelyik a gyakorlatban intézi a pécsi bérlakásügyeket.

G. Katalint a PEK munkatársai Fogarasi Gáborhoz kötik, a jobbikos politikus pedig annak a bizottságnak az elnöke, amely a lakáskiutalásokért felelős.

Péterffy Attila beismerte Hencsei kérdéseit követően, hogy G. Katalin is kapott önkormányzati bérlakást. A nőt előbb osztákyvezetőként foglalkoztatták a PEK-nél, majd 2021 áprilisától a cég vezetője lett az év decemberéig.

2019 októberétől napjainkig a PEK alkalmazásában 3 személy használt önkormányzati bérlakást. Ezek közé tartozik G. Katalin is

– ismerte el a polgármester. Különös érdekessége az ügynek, hogy a polgármester szerint G. Katalin valamikor menet közben „jogcím nélküli lakáshasználóvá” vált, ami igazán pikáns részlet egy volt cégvezető esetében, aki maga is felelős volt a bérlakásokért.

Arra a kérdésre, hogy G. Katalin hogyan kerülhetett egyáltalán a céghez, majd hogyan és mi alapján nevezték ki vezetőnek, Péterffy Attila nem válaszolt arra hivatkozva, hogy a PEK az adatgazda, keresse őket a képviselő.

A polgármester magyarázatai itt teljes egészében olvashatóak:


Vesztegetés: még mindig nyomoznak a pécsi lakásmutyi miatt

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Pécs Aktuálnak hivatalos forrásból megerősítették, hogy még mindig nem zárult le az a nyomozás, amelyet tavaly ősszel indítottak a kaposvári különleges ügyészek a pécsi Polgármesteri Hivatalban vesztegetés miatt.

A napokban írtuk meg elsőként, hogy beadta felmondását a Lakáscsoport nemrégen kinevezett új vezetője is.

A vesztegetési ügyről ebben a cikkünkben írtunk részletesen, és kérdeztük meg Péterffy Attilát is: