Címlap Rövidhírek Elköltözik Pé...

Elköltözik Pécsről az olimpiát is megjárt sportoló, hogy legendás edzőkkel fejlődhessen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyik szemünk nagyon sír, a másik a jövőben nevet majd: elköltözik Bicsák Bence Pécsről. A 26 esztendős pécsi triatlonistáról már tavaly is ódákat zengtünk, amikor fájó térddel állt rajthoz az olimpián és 7. helyezést ért el. Ez minden idők legjobb magyar eredmény volt. Azt kértük akkor a pécsiektől, amit most is: Bence nevét véssük a fejünkbe, fogunk róla még hallani!

De nézzük, miért csomagol most a pécsiek büszkesége, aki eddig Malomvölgyben, a Tüskésréten és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. pályáin edzett?

Olyan lehetőséget kapott, ami vissza nem térő alkalom ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni – nyilatkozta.

Bencének célja az olimpiai a dobogó és jól tudja, hogy kockázatos lépés a költözés, de elmondása szerint

sosem edzett még csapatban. Ennek ellenére nagyon várja, mi lesz belőle.

A történelmi sikereket is elért pécsi sportoló elmondta: nehéz szívvel megy el, mert nagyon szeret itt élni és szereti az otthonát, családját.

Tokió, 2021. július 26. Bicsák Bence a világméretû koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi triatlonversenyében az Odaiba Kikötõparkban 2021. július 26-án. Bicsák Bence a hetedik helyen végzett, ezzel a sportág legjobb magyar eredményét érte el az ötkarikás játékok történetében. MTI/Czeglédi Zsolt

Aláhúzta azt is, hogy annak ellenére, hogy másokkal fogok edzeni,

továbbra is Pécset és Magyarországot képviseli.

– Egyelőre egy edzőtáborba megyek ki, aztán a továbbiakat meglátjuk. Azt kérték tőlem, hogy ha csatlakozni szeretnék, akkor minél hamarabb menjek ki. Ők legendás edzők és sportolók, szóval biztosan nagy élmény lesz, hogy velük edzhetek. Nem biztos, hogy az elején vagy egyáltalán be fog válni, de hiszek benne, hogy jó lesz. Ha minden rendben halad, akkor télen kell Gironába kiköltöznöm, az lesz a felkészülési helyszín. Idén még nem is találkoztam a családommal, úgyhogy most éppen utazom hozzájuk Zalaegerszegre, hogy tudjunk erről velük személyesen is beszélni – mondta Bence a Pécsi Sportiskolának.

Bence ettől függetlenül a PSN Zrt. sportolója marad, és a versenyeken továbbra is a Pécsi Sportiskola színeiben, illetve annak támogatásával indul – írták közleményükben.

KORÁBBAN ÍRTUK BENCÉRŐL, OLVASD EL EZT IS!