Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Számunkra, magyar futballszurkolók számára gyönyörű meglepetéssel indította a Nemzetek Ligáját a válogatottunk: rengeteg magyar gyerek előtt 1-0-ra legyőztük Angliát a Puskás Arénában. Ráadásul nem csak nyertünk, kiválóan is futballoztunk!

Zárt kapus meccs ide vagy oda, 14 év alatti gyerekek és kísérőik így is bemehettek a Puskás Arénába. Mekkora szerencse, hogy ez így történt, nagyon sok kicsinek ez a mérkőzés és ez a győzelem egy életre szóló élmény lesz!

Mert a magyar válogatott legyőzte Angliát – amire azért előzetesen kevesen mertek volna fogadni. A FIFA aktuális világranglistáján az angolok az 5. helyen álltak, mi pedig a 40. pozíciót foglaltuk el, de nem csak ez szólt a vendégek mellett. Világsztárok sora futballozik Gareth Southgate együttesében, ott van Harry Kane, Mason Mount, vagy éppen Jack Grealish, a 100 millió fontos fiú! Nem mellesleg: utoljára pontosan 60 éve, 1962 májusában tudtuk legyűrni az angolokat, a chilei világbajnokságon Albert Flórián gólja döntött (2-1).

„Követni kell a taktikai utasításokat, és kompaktan kell játszani. És ami még ennél is fontosabb, hogy félelem nélkül kell felvállalni a párharcokat attól függetlenül, hogy ki az ellenfél. Biztosan lesznek elveszített, de megnyert párharcok is. El kell felejteni a félelmet, bízniuk kell a játékosoknak magukban” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány még a mérkőzés előtt.

A mérkőzés után pedig biztosan átfutott a fején, hogy a fiúk mindent megvalósítottak a pályán, amit kért. A magyar válogatott ugyanis hihetetlen jó teljesítménnyel rukkolt elő – öröm volt nézni a fiúkat! Bár az első félidő elején eléggé iparkodtak az angolok, hamar kiegyenlítődtek az erőviszonyok, sőt, remek támadásokat vezettünk! A 13. percben végigfutó magyar akciót például tanítani lehetne, Nego zseniálisan adta középre a labdát, Szoboszlai próbálkozása után pedig Pickford lábai között a gólvonal felé csorgott a labda – ám Coady az utolsó pillanatban mentett. Gólt kiálthattunk volna a 30. percben is, amikor Nagy Zsolt suhintotta rá a labdát balról, sajnos Pickford résen volt. Aztán a 34. percben Szalai Ádám a félpályáról verte át majdnem az angol kapust, ám fél méterrel célt tévesztett. Csodálatos meglátás volt!

Az első félidőben tényleg csak a gól hiányzott, minden más megvolt! A másodikban aztán jött a várva várt magyar találat is: büntetőt kaptunk, amit a 67. percben Szoboszlai Dominik értékesített (1-0)!

Az angolok 22 mérkőzés óta nem kaptak ki a rendes játékidőben, és bizony volt még vissza bő húsz perc. A 78. percben Coady fejesével egyenlíthettek volna, nem sokkal később viszont Schäfer megduplázhatta volna az előnyünket. A hátralévő percekben már nem született gól, így aztán mintegy harmincötezer gyerek tapsa közepette ünnepelhette győzelmét a magyar válogatott!

Ezt élveztük, fiúk, köszönjük!

Magyarország–Anglia 1-0 (0-0)

Nemzetek Ligája, 1. forduló. Budapest, Puskás Aréna, 38 500 néző. Vezette: Artur Dias (portugál). Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Styles 82.), Schäfer, Nagy Zs. (Vécsei, 88.) – Sallai (Kleinheisler, 71.), Szoboszlai (Fiola, 82.) – Szalai Á. (Ádám, 88.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi. Anglia: Pickford – Walker (Stones, 62.), Maguire, Coady (K. Phillips, 80.) – Alexander-Arnold (R. James, 62.), Rice, Bellingham, Justin (Saka, a szünetben) – Bowen, Kane, Mount (Grealish, 63.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.

Gólszerző: Szoboszlai (66. – 11-esből).

A győzelemhez még Orbán Viktor is gratulált Facebook-oldalán.