A mérkőzés után óriási volt az öröm pécsi oldalon, hiszen rangadót nyertek meg a lányok – igazi csapatként funkcionálva! (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Ez igen! Legy...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy skalpot szerzett az NKA Universitas Pécs NB I. A-csoportos nőikosárlabda-csapata azzal, hogy hazai pályán, az NKA Arénában két vállra fektette az eddig veretlen Győrt. Óriási, az utolsó pillanatig izgalmas meccset látott a pécsi közönség – happy enddel a végén!

A mérkőzés előtt elköszöntek a profi pályafutással felhagyó Szücs Rékától, aki évekig erősítette a pécsi csapatot, valamint a szurkolók nagy tapssal üdvözölték Simon Zsófiát, aki rövid szünet után visszatért az NKA Universitas Pécshez. Ezt követően jöhetett az a mérkőzés, amely rangadónak számított, hiszen két olyan együttes csapott össze, amelyek az élmezőnyhöz tartoznak, oda vágynak, nem mellesleg a SERCO Uni Győr neve mellett eddig egyetlen vereség sem szerepelt, csak négy győzelem!

Nos, bő másfél órával a kezdés után már a győri lányok sem voltak veretlenek – így egyedül a DVTK büszkélkedhet ezzel. A pécsi csapat ugyanis hatalmasat küzdött, s annak ellenére nem adta fel egy pillanatra sem, hogy volt nagyon mélyen is ezen a mérkőzésen: a 25. percben például 38-49-et mutatott az eredményjelző. Innen is volt azonban visszaút! A mindössze 16 éves Rátkai Eszter (harmadikos középiskolás…) ismét óriási energiákat mozgósítva, bátran játszott, és amikor Simon Zsófia bevágott egy hármast, már vezetett is a hazai együttes (52-50)!

Az utolsó negyednek egálról veselkedtek neki a csapatok. Pécsi oldalon a csapatkapitány, Weninger Virág is mindent megtett a sikerért, végül dupla-duplával zárta a találkozót (13 pont, 10 lepattanó), s miután társai is beleadtak apait-anyait a szurkolók segítségével, megszületett a várva-várt győzelem: a végjáték a hazaiaké volt, akik 71-66-ra nyertek!

Szép hétvége volt ez tehát pécsi szempontból, hiszen szombaton a férfiak győztek a Honvéd ellen, vasárnap pedig ugyanott, az NKA Arénában a veretlen Győr vérzett ez női vonalon!

Jovan Gorec: – Remélem, Kristine-nek nem lett komoly baja, mielőbbi jobbulást kívánok neki, fontos játékosa a Győrnek. Gratulálok a lányoknak, nagyon jól játszottak, boldog vagyok, már látom a kémiát köztük. Idén nincs külföldi és fiatal megkülönböztetés, mások a szerepek. Örülök, hogy az akadémiás játékosok sokat tudnak játszani, ez is mutatja, hogy a Rátgéber László által kijelölt út jó irányba tart.

Rátkai Eszter: – Nagyon örülünk a győzelemnek, egész héten ezért dolgoztunk, és szerettünk volna meglepetést szerezni. Jobbulást kívánok Kristine-nek! A csapat teljes mértékben összedolgozott, ez a közös győzelmünk volt. De ez is csak egy meccs, folytatjuk tovább a munkát!

NKA Universitas Pécs–SERCO Uni Győr 71-66 (18-27, 12-11, 24-16, 17-12)

Női kosárlabda NB I. A csoport, 5. forduló. Pécs, NKA Aréna, 1000 néző. Vezette: dr. Mészáros Balázs, Goda László, dr. Németh Patrik. NKA Universitas Pécs: Tadic 2, Laczkó 7/3, Weninger 13/3, Mérész 7, Williams 15. Csere: Rátkai 13, Olawuyi 2, Simon Zs. 6/6, Kiss A. 3, Smailbegovic 3/3. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Vilipics-Kmézics Daliborka. SERCO Uni Győr: Slocum 9/6, Dubei 2, Molnarova 2, Török 7/3, Anigwe 12/3. Csere: Dombai 2, Goree 10/3, Bach 11, Nagy 10, Hegedűs 1. Edzők: Cziczás László, Fűzy-Antolovics Adél, Léránt Gábor.