A PTE Brass Band most is remek muzsikát biztosított, a pályán azonban nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna (Fotó: NKA Universitas PEAC)
Címlap Sport Felettébb kel...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szekszárd ellen elveszített negyeddöntős párharc után ma folytatódott a rájátszás az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata számára, amely az 5-8. helyért a Vasas Akadémiát fogadta. Bár mindenki sima pécsi győzelemre számított, a meccs után a vendégek örülhettek…

Érthető, hogy hatalmas csalódásként élték meg a pécsi kosarashölgyek, hogy pályaelőnyről indulva sima 2-0-val elveszítették a Szekszárd elleni negyeddöntős párharcot, és ezzel nem jutottak a legjobb négy közé, vagyis lemondhattak az éremszerzésről. Fájó volt, tiszta sor. Ugyanakkor profi sportolókról van szó, akiknek tudniuk kell, hogy ezzel még nem ért véget a bajnokság.

Az NKA Universitas PEAC célja ebben a helyzetben nem lehet más, mint hogy megszerezze az ötödik helyet. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, első körben a Vasason kell túllépni, vagyis azon a csapaton, amely a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt, ergo épphogy becsusszant a playoffba. Nos, ehhez képest a Vasas elleni párharc első felvonását a fővárosiak nyerték meg Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián!

Nagyon ciki!

A pécsi szurkolók nem is nagyon hittek a szemüknek, olyan volt ez számukra, mintha valami rossz álomba csöppentek volna. A fővárosiak ugyanis gyakorlatilag simán nyertek, rajt-cél győzelmet arattak: behúzták az első, a második és a harmadik negyedet is, az utolsó előtt már 66-52-re vezettek, így az is simán belefért, hogy a záró tíz percet Jovan Gorec együttese húzta be öt ponttal.

A két győzelemig tartó párharcban tehát a Vasas Akadémia vezet, a második meccset április 8-án, szombaton Budapesten játssza a két csapat. Nincs pardon: a pécsi lányoknak nyerniük kell szombaton, aztán a harmadik mérkőzésen is, egyedül ez elfogadható!

NKA Universitas PEAC–Vasas Akadémia 69-78 (17-20, 20-27, 15-19, 17-12)
Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 5-8. helyért, 1. mérkőzés. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Vezette: Nyilas István, Kovács Nimród János, Földesi Ádám. NKA Universitas PEAC: Katanic 15, Calhoun 4, Wentzel 11/3, Gwathmey 4, Kiss V. 18. Csere: Simon Zs. 6/6, Szücs R., Sanchez, Olawuyi 7, Laczkó 4/3, Rátkai. Vezetőedző: Jovan Gorec. Vasas Akadémia: Salamon 7/3, Budacsik 6/3, Papp K. 6, Tóth O. 8, Smailbegovic 12/6. Csere: Madar E. 16, Pardee 10/6, Nunn 13, Szerencsés. Vezetőedző: Milos Pavlovic.