Címlap Sport Győzelemmel z...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak széllökésekben, gólokban is elég gazdag volt az a felkészülési focimeccs, amelyen a PMFC a Szentlőrincet fogadta. A pécsi fiúkon látszott, hogy közel van a bajnoki rajt, élesebbek voltak, mint a vendégek.

A PMFC számára ez volt az utolsó felkészülési mérkőzés a tavaszi bajnoki folytatás előtt, amire február 4-én kerül sor, amikor a Siófok jön Pécsre. A lőrinciek azonban még sokáig „malmozhatnak”, edzhetnek, hiszen az NB III-ban csak egy hónappal később, március elején indul be az idény.

A két baranyai csapat élvezetes meccset játszott, amelynek az elején a vendégek vezetést szereztek, ám a pécsiek hamar egyenlítettek. A második félidőben már nem volt pardon, a hazai csapat még két gólt lőtt, amivel végül 3-1-re győzött. A PMFC-ben próbajátékosok is pályára léptek, közülük az üzbég-kanadai kettős állampolgár, Habibullah be is talált – kíváncsian várjuk, tavasszal lesz-e lehetősége több gólt szerezni pécsi színekben.

Kulcsár Árpád: – Az eredmény olyan szempontból bíztató, hogy három gólt tudtunk rúgni, emellett voltak még lehetőségeink, viszont bőven van még hiányérzetem, annál is inkább, mert a csapat összes tagja nem állhatott a rendelkezésemre sérülés és betegség miatt. Remélem, ez a helyzet az utolsó hétre kiegyenesedik, és úgy tudunk nekimenni az első bajnokinak, hogy győzelmi esélyeink vannak.

Pichler Gábor: – A srácok a héten három mérkőzésnyi terhelést kaptak, ellenfelünk sokkal frissebb, energikusabb volt a mai napon. Az első félidőben láttam bíztató dolgokat támadásban, viszont védekezésben hiányoltam a kellő határozottságot, agresszivitást, elkerülhető gólt kaptunk. A szünetet követően sort cseréltünk, de az egyéni teljesítmények elmaradtak az elvártaktól.

PMFC–Szentlőrinc 3-1 (1-1)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Pécs, Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont, 100 néző. Vezette: Zierkelbach (Bizderi, Georgiu). PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Krausz, Majnovics – Szeles, Hudák – Harsányi, Bukovics, Szabó M. – Kántor. Vezetőedző: Kulcsár Árpád. Csereként pályára lépett: Varga B., Gera, Szalka, Habibullah, Hadaró, Rácz B. Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Sághy, Keresztes, Kiss-Szemán – Hleba, Kesztyűs, Múcska, Grabant – Novák, Szabó Z. Vezetőedző: Pichler Gábor. Csereként pályára lépett: Héninger, Kiss M., Havas, Tamás L., Erdész, Csörgő, Németh, Mahler, Kiss K.

Gólszerzők: Szabó M. (30. – büntetőből), Habibullah (53.), Hudák (77. – büntetőből), ill. Kiss-Szemán (3.).