Címlap Sport Győznie kell ...

Győznie kell hazai pályán a PMFC-nek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC és a Szentlőrinc sem nyert bajnokit az utóbbi hetekben, mindkét NB II-es baranyai csapatra ráférne már némi sikerélmény – amit nyilván egy győzelem jelenthetne. A pécsieknek van könnyebb dolguk, hiszen otthon játszanak.

Szépen gyűjtögette a pontokat a PMFC a szezon elején, s újonc létére a mezőny első feléhez tartozott. Az utóbbi három forduló azonban nem úgy sült el, ahogy a pécsiek szerették volna, kétszer is kikaptak, egyszer döntetleneztek, így az addigi (kifejezetten jónak mondható) 3-3-1-es mérleg kicsit elcsúfult, 3-4-3-ra változott. Persze még ez sem rossz!

Ráadásul ma délután sokat lehetne javítani rajta! Vas László együttese 17 órakor a Siófokot fogadja, amely ellen reális esély van a győzelemre. A leendő vendégek a PMFC mögött helyezkednek el a tabellán, 11 pontjukkal a 15. pozícióban vannak, vagyis nem verhetetlenek. Ha a pécsiek kicsit bátrabb, kreatívabb támadójátékkal rukkolnak elő, mint az előző fordulókban, akkor megszerezhetik a három pontot – nagy szükség lenne rá.

Ugyanez a helyzet a Szentlőrinc esetében is. Marián Sluka együttese immár négy bajnoki óta nyeretlen, s emiatt visszacsúszott a 18., kiesést jelentő pozícióba. Minél előbb el kellene mozdulni innen (mielőtt még beletörődnek a fiúk abba, hogy ide valók), s bár az ETO FC Győr otthonában egyértelműen nem a lőrinciek az esélyesebbek, abból kell kiindulniuk, hogy ebben a mezőnyben bárki megverhet bárkit. Jó hír, hogy mindenki visszatért a keretbe, a vezetőedző az összes játékosára számíthat.

A 11. forduló párosításai: PMFC–Siófok (17.00), ETO FC Győr–Szentlőrinc (17.00), Soroksár–DVSC, Dorog–Budaörs, DEAC–Békéscsaba, Kaposvár–Szolnok, Ajka–Gyirmót FC Győr, Vasas–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Kazincbarcika–Csákvár, Nyíregyháza–Szombathelyi Haladás.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a HR-Rent Kozármislenynek úgy kell pályára lépnie, hogy a csapat csak néhány napja jöhetett ki a karanténból. A Hódmezővásárhely azonban a mislenyiek kérése ellenére sem volt hajlandó halasztani – nincs mese, a pályán kell elégtételt venni!