Címlap Sport Győzött a PMF...

Győzött a PMFC, kikapott a Szentlőrinc

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gyakorlatilag NB I-es csapattal felálló Vasas ellen nem tudott pontot szerezni a Szentlőrinc, de jó volt látni, hogy telt házat vonzott ez a bajnoki. A PMFC késő esti meccsen csikarta ki a győzelmet Kazincbarcikán.

A mezőny egyik, ha nem a legerősebb játékoskeretével rendelkező csapatát, az egyértelműen az élvonalba vágyó Vasast fogadta a Szentlőrinc. Jó volt látni, hogy erre a bajnokira csordultig megtelt a kozármislenyi stadion, sokan szurkoltak Marián Sluka együttesének, az angyalföldieket pedig mintegy kétszáz vendégdrukker kísérte el. A publikum nem unatkozott, annyi szent, hiszen volt itt minden, mint a búcsúban: született hat gól, volt két tizenegyes, amelyből az egyiket védte a lőrinci kapus, Slakta, az egyik partjelző pedig kapott hideget-meleget, mert több esetben is úgy tűnt, hogy a szemébe sütött a nap… A vendégek végül 5-1-re győztek, de a házigazdákat így sem érheti kritika, mert minden tőlük telhetőt megtettek, a mérkőzés egyes szakaszaiban abszolút pariban voltak, sőt, az akaratukat is érvényesíteni tudták – ráadásul Kondor Kristóf akkora gólt vágott a bal felsőbe, hogy öröm volt nézni!

Szentlőrinc–Vasas 1-5 (0-2)

Labdarúgó NB II, 4. forduló. Kozármisleny, 1000 néző. Vezette: Csonka Bence. Szentlőrinc: Slakta – Molnár, Havas, Dulló, Nagy B. (Keresztes, a szünetben) – Kapronczai (Törőcsik, 69.), Hleba, Fröhlich – Sili, Kondor, Forgács (Kovács D., a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka. Vasas: Jova – Hinora, Litauszki, Tóth B., Silye – Pekár, Hidi, Szatmári (Kapornai, 76.) – Birtalan (Kleisz, 62), Balajti (Vernes, 86.), Radó. Vezetőedző: Bene Ferenc.

Gólszerzők: Kondor (76.), ill. Szatmári (36.), Balajti (43., 66., 78. – 11-esből), Vernes (91.).

A PMFC-re nagyon hosszú túra várt a hétvégén, hiszen Kazincbarcikára utazott – a végeredmény ismeretében a visszaút egyáltalán nem lesz sem unalmas, sem szomorkás. A piros-feketék ugyanis egy büntetőből szerzett góllal nyerni tudtak idegenben: Óvári talált be az első félidőben, a szünet után több helyzete is volt Vas László csapatának, s bár egyet sem értékesített, így is megkaparintotta a három pontot.

Kazincbarcika–PMFC 0-1 (0-1)

Labdarúgó NB II, 4. forduló. Vezette: Kulcsár Katalin. PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Rácz (Preklet, 30.), Katona – Grabant, Futó, Bartha, Óvári (Kónya D., 58.) – Geiger, Adamcsek (Batizi-Pócsi, 83.). Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Óvári (36. – 11-esből).

Az NB III Közép-csoportjában a HR-Rent Kozármisleny talán az eddigi legnehezebb feladatát oldotta meg hibátlanul: Jelena Richárd együttese 2-0-ra nyert Monoron, s ezzel három döntetlen után megszerezte első győzelmét. Gólszerzők: Szabó D., Babinszky.