Címlap Gasztro Ha kell egy j...

Ha kell egy jó beadás vagy egy finom torta, szólj a Turinak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kóstolgat, kísérletezget, kreatívkodik. Na, nem a futballpályán, hanem a családi vállalkozásban: Turi Tamás amellett, hogy a HR-Rent Kozármisleny NB III-as labdarúgócsapatában szerepel, napi nyolc órában a sütik, torták világában mozog.

A baranyai futball világában nem nagyon kell őt bemutatni. Évek óta NB-s szinten játszik, a PMFC-ben ott volt az élvonalbeli keretben is, de nem került pályára az első osztályban, szerepelt szentlőrinci színekben, most pedig a HR-Rent Kozármislenyben növeli hétről-hétre a harmadosztályú meccsei számát.

Kevesebben tudják róla, hogy amellett, hogy helytáll a pályán, nap mint nap a családi vállalkozásukban dolgozik.

Tamás másik énje: itt az ízbombákra figyel

Nem is akármilyeneket, elég különlegesek kerülnek ki a kezei közül.

– Édesanyám tíz éve kezdett el azzal foglalkozni, hogy nyers-vegán termékeket állít elő – mesélte a Pécs Aktuálnak a 25 éves Turi Tamás. – Egyrészt aszalunk, kenyérhelyettesítőket, élő kenyereket, chipseket, kekszeket gyártunk, másrészt olyan sütiket, tortákat állítunk elő, amelyek nincsenek sütve, turmixoljuk és hűtjük őket. Én elsősorban utóbbiakkal foglalkozom, gyakorlatilag A-tól Z-ig én rakom össze a tortákat. Folyamatosan kísérletezgetem, mit hogyan kellene, hogy még jobb legyen, szeretek kreatívkodni.

Akkor egy jó kis 10-es pozíció, egy igazi karmesteri szerep pont megfelelne neki a focipályán, jegyezzük meg, amire nagy mosollyal válaszol. Ahhoz képest, hogy szeret kreatív lenni, bal védőként és bal szélsőként szokott játszani – ott nem elsősorban a kreatívkodással érvényesül az ember.

Jól megfér a labda és a süti egymás mellett

Tamást szülei babonázták meg a nyers vegán étkezéssel

– Egyelőre csinálom egymás mellett a kettőt, meg lehet oldani. Nem akarok semmit kizárni, de nagyon úgy néz ki, hogy a vállalkozásunkban szeretném felépíteni magam, miközben tényleg nagyon szeretem mindkettőt. Reggel nyolctól négyig dolgozom, rengeteg mindent kell intéznem, tartom a kapcsolatot az ügyfelekkel, megrendeléseket intézek, tortákat készítek, utána pedig elmegyek edzésre, hétvégén pedig bajnokit játszom – mondta Turi, majd kérdésünkre hozzátette, bizony a csapattársak sem járnak azzal rosszul, hogy cukrászkodik.

–  Múltkor a huszonötödik szülinapomra feldobtam a csapatnak egy tortát. Hogy ízlett-e? Elfogyott, nem panaszkodtak! Azt mondják, jó, amit csinálok.

Már csak egy pizzás és egy sörkészítő kellene abba mislenyi csapatba, és kerek lenne a világ…