A PTE-PEAC csapata Kovács Gábor irányításával sikeres az NB II-ben – mindenki reméli, hogy nemsokára magasabb szinten is megállja majd a helyét
Címlap Sport Ha minden öss...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új úton indult el a férfikézilabda a PTE-PEAC-nál, a cél az, hogy három éven belül szintet lépjenek, feljussanak az NB I. B-be. A szakmai stáb ütőképes, az eddigi eredmények pedig bizakodásra adnak okot.

A pécsi férfi kézilabda jelenleg a legmagasabb szinten az NB II.-ben van jelen, ami a tradíciókhoz képest elég elszomorító, hiszen korábban kiváló élvonalbeli meccseket élvezhettek a szurkolók a Lauber Dezső Sportcsarnokban: jöttek a legjobbak, a Veszprém, a Szeged, a Tatabánya. A PTE-PEAC csapata a harmadik vonalban az E csoportban szerepel, s a legutóbbi fordulóban két vállra fektette az elmúlt két idény bajnokát, a Nagykanizsát – vagyis a jó eredmények, a sikerek megvannak ezen a szinten.

De ezzel – szerencsére – nem elégednek meg a szakosztály vezetői. Az egyetemistáknál ugyanis nagyon komoly célokat fogalmaztak meg a szezon elején, amelyek ha megvalósulnak, sokat lendítenek az utánpótlásnevelésen, a férfikézilabdán, és persze csupa jót jelentenek a sportág pécsi szerelmeseinek.

Hároméves tervet raktunk össze Szögi Balázzsal, a kézilabda-szakosztály vezetőjével, ennek a legfontosabb része az, hogy fel kell kerülni az NB I. B-be. Az építkezés első állomásánál tartunk, jelenleg U18-as, U20-as, egyetemista, illetve további pécsi játékosokból álló csapattal vágtunk neki az NB II.-nek. Szeretnénk minél gyorsabban feljutni, reméljük, hogy nem kell rá várnunk három évet

– fogalmazott a Pécs Aktuálnak Kovács Gábor, a csapat vezetőedzője.

Kétségtelenül bizakodásra ad okot, hogy nagyon ütőképes szakmai stábot raktak össze. A vezetőedző Kovács Gábor lett, akinek a munkáját kiváló, tapasztalt szakemberek segítik: edzőként Kovács Jenő és Szente Gábor, a technikai vezető pedig Sebestyén Csaba. De nem csak emiatt lehet sikeres a jövőben a PTE-PEAC-nál a férfikézilabda.

„Nagyon fontos az, hogy bírjuk a város, az egyetem és a PSN Zrt. támogatását is, vagyis olyan összefogás, olyan együttműködés alakult ki, ami alapján méltán lehetünk bizakodóak. A PSN által működtetett utánpótlásbázis hozzá van építve a szakosztályhoz, a fiatalok számára biztosítjuk a sporttal összeegyeztetett tanulást, valamint a megfelelő szintű kézilabdázást, továbbá egy életpályamodellt kínálunk, ami reményeink szerint mindenki számára vonzó lesz” – fogalmazott Kovács Gábor, aki a vezetőedzői pozíció mellett a PSN Zrt.-nél az utánpótlás szakmai vezetője.

A jelenleg harmadik helyen álló PTE-PEAC kézisei az első öt forduló során három győzelmet arattak, legyőzték idegenben a Pécsi VSE-t, a Nagyatádot, valamint otthon a Nagykanizsát. Két vereségüket vendégségben szenvedték el, az élen álló NEKA U21 és a Hőgyész csarnokában maradtak csak alul. Bízunk benne, hogy a dobogó már ebben a szezonban összejön, aztán a következő idényben már lehet valami nagyobbat álmodni!