Címlap Sport Huh, ez nem p...

Huh, ez nem piskóta: a Barcelona és a Juventus is a Fradi ellenfele lesz!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokak álma vált most valóra! Kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportjait, s az Európa legjobb 32 csapata közé jutott Ferencváros két igazi nagyágyúval is találkozik ebben a körben: a Barcelona és a Juventus is összecsap majd a zöld-fehérekkel. Vagyis Messivel és Cristiano Ronaldóval is szembe kell néznie Dibusz Dénesnek.

Szinte minden magyar futballdrukker azért imádkozott a sorsolás előtt, hogy a Ferencváros csoportjába néhány igazi gigász is kerüljön be. Ebben a körben ugyanis már tényleg a show a lényeg számunkra, hiszen mindenki tudja, a zöld-fehérek most olyan társaságba csöppentek, ahol a kevésbé erős, neves ellenfelekkel szemben is ők az esélytelenebbek.

Belenyúltak: Messit és Ronaldót is láthatjuk a Fradi ellen

Az európai klubfutball top sorozatának csoportkörébe 25 év után bejutott Ferencvárost utolsóként húzták ki a sorsoláson – vagyis már tudni lehetett, kikkel kerül össze. Mondhatni: imáink meghallgatásra találtak. A G-csoportban ugyanis ott lesz két nagyágyú, a Juventus (első kalapból) és a Barcelona (második kalapból), a négyes a Dinamo Kijevvel (harmadik kalap) lesz teljes.

Pályán a magyarok, Szoboszlai, Gulácsi, Orban

Az októberben rajtoló csoportkörben nem csak a Ferencvárosnak szoríthatunk, lesznek még honfitársaink a mezőnyben. A Salzburggal bejutott a 32-be Szoboszlai Dominik, aki a Bayern München, az Atlético Madrid és a Lokomotiv Moszkva védőivel nézhet majd farkasszemet. Gulácsi Péter és Willi Orban csapata, az RB Leipzig ellenfele lesz a H-csoportban a Paris SG (Löw Zsolt a másodedző), a Manchester United és az Istanbul Basaksehir.

Csilliárdos klubok közé került a Ferencváros

Érdemes megnézni azt is, hogy milyen értéket képviselnek azok a csapatok, amelyek a Ferencvárossal kerültek egy kvartettbe. Elképesztő számokat találtunk a transfermarkt.de-n! A csoport legértékesebb tagja a Barcelona, amelynek a játékoskerete közel 1 milliárd eurót, vagyis mintegy 360 milliárd forintot kóstál! A Juventust kis híján 700 millió eurót, a Dinamo Kijev pedig közel 100-at ér – ehhez képest a Fradi egy kis szegénylegény.

A csapatok értéke

Barcelona: 943,2 millió euró

Juventus: 683,2 millió euró

Dinamo Kijev: 96,8 millió euró

Ferencváros: 24,7 millió euró

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása

A-csoport: Bayern München, Atlético Madrid, Salzburg, Lokomotiv Moszkva

B-csoport: Real Madrid, Sahtar Doneck, Internazionale, Mönchengladbach

C-csoport: Porto, Manchester City, Olympiakosz, Marseille

D-csoport: Liverpool, Ajax, Atalanta, Midtjylland

E-csoport: Sevilla, Chelsea, Krasznodar, Rennes

F-csoport: Zenit, Borussia Dortmund, Lazio, Bruges

G-csoport: Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev, Ferencváros

H-csoport: Paris SG, Manchester United, RB Leipzig, Istanbul Basaksehir

A csoportkör játéknapjai

1. forduló: október 20. és 21.
2. forduló: október 27. és 28.
3. forduló: november 3. és 4.
4. forduló: november 24. és 25.
5. forduló: december 1. és 2.
6. forduló: december 8. és 9.

A pontos menetrendet pénteken, az Európa-liga csoportkörének sorsolása után teszik közzé.