Címlap Sport Igazi bajnok:...

Igazi bajnok: Liu Shaolin Sándor sportszerűen gratulált a győztesnek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi 1000 méteres gyorskori döntő után Liu Shaolin Sándor senkinek sem nyilatkozott. Később aztán megtörte a csendet, nem is akárhogyan!

A pekingi téli olimpia férfi 1000 méteres gyorskorcsolya döntőjében hiába ért elsőként a célba Liu Shaolin Sándor. Csak bő két percig örülhetett az aranyéremnek, a zsűri ugyanis vélt vagy valós szabálytalanságok miatt kizárta.

A történtek után érthető volt, hogy senkinek sem adott nyilatkozatot. Aztán hamar leülepedtek benne a dolgok, és nem sokkal később az Instagram-oldalán jelentkezett – elképesztő sportszerű bejegyzéssel!

„A nap, amikor majdnem egyéni olimpiai bajnok lettem. Edzettem, szenvedtem mentálisan és fizikálisan egyaránt az elmúlt négy évben, sőt, mióta 2005-ben elkezdtem korcsolyázni. Annyira sajnálom, hogy nem tudtam hozni azt az eredményt, amit mindannyian akartunk. Kemény nap volt, mindent kiadtam magamból, nem tudnék semmit sem máshogyan tenni. A rövid pályás gyorskorcsolya egy gyönyörű sport és imádom. Gratulálok a barátomnak, Zsen Ce-vejnek. A jövőben még keményebben és még okosabban fogok edzeni. Mindnyájatokat imádom, függetlenül attól, hogy egyéni olimpiai bajnok vagyok-e vagy sem. Én továbbra is harcolni fogok, csak szurkoljatok értem!”

Bravó, Sándor, igazi bajnok, remek sportember vagy!